Снимка: Олег Попов / Dnes.bg
fallback

"Заложи много и спечели" - това пише сайтът на австрийското радио и телевизия по повод изборните резултати в София. Или всичко, или нищо, философията на Бойко Борисов, който заложи всичко на карта през ноември миналата година, се оказа печеливша, коментират наблюдателите.

Като най-голяма се отчита загубата на Обединените патриоти, за които се очакваше да постигнат двуцифрен изборен резултат.

Всички вестници публикуват подробни агенционни информации за изборните резултати. Заглавието на "Пресе" набляга на завръщането на Борисов във властта - "Бившият премиер пред трета мисия". Вестникът отбелязва също, че лидерът на ГЕРБ има намерение да състави бързо ново правителство.

"Стандард" също пише, че още днес победителят Борисов ще започне разговори с възможните коалиционни партньори.

Нов шанс за прозападната ГЕРБ, пише "Курир" и уточнява, че предсрочните избори се смятаха за избор на посоката - социалистите под ръководството на Корнелия Нинова се обявиха десет години след приемането на страната в ЕС за по-тесни връзки с Русия, докато партията ГЕРБ начело с Бойко Борисов беше за оставане на позициите на ЕС.

Борисов, коментира вестникът, осигури на България стабилен икономически растеж и понижаване на безработицата. Но корупцията в страната продължава да е висока и недоволството на гражданите – голямо.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

П.Петров

преди 7 години

ГЕРБ ще управлява с Марешки и подкрепа от "патриотите" и тайна подкрепа от ДПС. След това БСП и ГЕРБ ще разцепят "патриотите" на русофили и не русофили, ДПС тайно и тях ще подкрепи и БСП ще направи кабинет, който отново ще бъде свален с протести. До две години пак цирк, докато сме все така до шия в оборския тор! Не очаквам нищо по-добро!Ако недоволството е голямо, защо избирателите избират същото!?

23

тонката

преди 7 години

*** народ слаба държава. Смее ни се целия свят. Бай *** ето това заслужаваме и Делян Пеевски, защото който мисли че двамата не играят заедно явно е сляп. Боко ни продаде на турците, не го ли чухте оня ден? Той си има държава - новия Лукашенко.Умирайте си в мизерията и в страха да някой призрак от миналото да не би да направи хляба 5 стотинки

22

???

преди 7 години

ГЕРБ от 84 депутати в предишния парламент, сега ще имат 95-96 депутати, а и имат около 75000 гласа повече в сравнение с предишните избори през 2014 г.-=-БСП - преди 39 депутати, сега около 80 и около 460000 гласа повече.-=-ДПС - предии 38 депутат, сега 26 и около 170000 гласа по-малко (ДОСТ)-=-АТАКА,ВМРО,НФСБ - преди 30, сега 26 депутати и около 65000 гласа по-малко-=-Отпадат СДС, ДСБ, Кунева и разни други от техния турлюгювеч, както и АБВ и бившата партия на Бареков

fallback