Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR
fallback

Случващото се в съседна Турция е повод българските политици да се замислят сериозно за евентуалните заплахи за България.

Около мнението се обединиха Емил Кошлуков и Росен Петров. Двамата коментираха темата пред Bulgaria ON AIR.

"Вървим към нещо много страшно. За пръв път съседна държава, огромна държава, държава с огромна армия и огромен потенциал, с един президент, който е меко казано непредсказуем, си позволява по такъв начин да се намесва в политическия процес в България", отбеляза Петров.

Той визира агитациите от страна на турски министри в подкрепа на една от етническите формации у нас. Според него действията на Турция са продиктувани от това, че тя иска да има своето влияние в ЕС, а България е вратата към съюза.

"Битката е за българските турци. В Турция изборите няма да бъдат нито честни, нито свободни. Служебният кабинет или трябва спешно да затвори секциите и който иска да идва да гласува в България, или трябва директно да излязат Външно министерство и целият кабинет с позиция по този въпрос, не с изказвания тук и там. Тези избори са по принуда и ще бъдат изнудвани хора. Те го казаха, турските министри го заявиха", коментира от своя страна Емил Кошлуков.

А Петров добави, че партиите у нас трябва да търсят път към единство, за да могат да се справят с евентуална кризисна ситуация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Фронто

преди 7 години

Отдавна пиша за това(извинете за изфукването). Светската държава,кемализма, азбуката дори за н а л о ж е н и! Това в един момен гърми! Има път за извървяване, с декрети е нетрайно. Зато се разпадна СССР, разпадна се и Югославия. Прблеми ще има и с държавата Израел- с рисуеане по карта в нечии кабинет държави не се формират.

41

Анонимен

преди 7 години

Нещата са прости и ясни - Европа трябва да се готви за война. И първите въвлечени ще са България и Гърция. В американския печат вече имаше статии как бъдещето на България е като мултиезична и мултикултурна държава (с две думи следващия конфликт тип Косово ще е тук).Освен това турците само си търсят повод да нападнат страна от ЕС, вижте само как се хапят с Меркел. И всичко това с подкрепата на САЩ и Великобритания.

40

Циник

преди 7 години

Примерен сценарий...българските турци...."поискат" автономия( по Югославски сценарий! Онеправдани...дискриминирани..и т.н.Може да "помолят" за помощ от Турция!Както ми се правите на много "cool baby" така и може да ви се наложи - да преживеете Крим в България! Прави са тези двамата! Една искрица е нужна само!!!!

fallback