Снимка: Flickr.com
fallback

Български телефонни измамници изкарват по сто хиляди евро дневно в Гърция, информират от Национална полиция.

Телефонните измамници са започнали да действат в Гърция след кризата с банковата система там, когато хората масово са изтеглили парите си и ги държат най-често в домовете си.

"Схемата, по която се действа в Гърция, е абсолютно идентична със схемата, по която се действа в България. На практика контингентът, който извършва престъпленията на територията на Гърция, това си е контингентът, който извършваше, а и продължава да извършва престъпления на територията на България. Намират хора, които са живяли или говорят гръцки език. Това е основното. Съответната група започва да работи на територията на Гърция, а мулетата в някои случаи български граждани, в някои случаи са и гръцки граждани", разказва пред БНР Стефан Попов от Национална полиция.

Има данни за това, че освен в Гърция, българските телефонни измамници действат и в Турция, Италия, Румъния и Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Ергатис

преди 7 години

Намирали хора , аз не виждам как ще намериш някой да говори гръцки език без да е живял там поне7-8г въпреки че и за това време ако е бил в наша среда няма да го научи добре. Хората там си имат диалекти и акценти и веднага те ловят ако не говориш добре езика , иначе е жалко че се прославяме с кражби и измами. Утешителното е поне че гръцката полиция работи и хванат ли ги ще лежат гарантирано но и ще ядат такъв зверски бой дето го няма и в най-лошите трилъри , там бият с уникална жестокост и злоба

6

Анонимен

преди 7 години

Тези измами вървят в страни от третия и четвъртия свят като България.Там, където народът е свикнал всичко да се прави "по втория" начин.Там където полицията и институциите са абдикирали и всеки гледа да скатае, както по бай-Тошово време.- Дъщеря ти е блъснала човек! - Няма проблем, дай 10 000 и ще оправим проблема...Кво ще го правят блъснатия?Ще го смелят за кайма или ще го погребат с бездомните ***?Най-лошото е, че това говори и колко струва човешкия живот в очите на хората - почти 0.

5

сминдух енд чесън

преди 7 години

Все пак гърците са по заможни от нас.

fallback