Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Поскъпването на билета за градски транспорт e целенасочена политика, насочена към стимулиране използването на абономентните карти, настоя Ботьо Ботев, общински съветник от ГЕРБ, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Данните за пътникопотока показват, че 15% от пътуванията се извършват чрез единичен билет. Основната част от пътуванията се извършват посредством абонаментни карти, коментира още той.

По думите му внедряването на електронна система за таксуване в обществения транспорт е заложено в инвестиционния план на ЦГМ, а работата по въвеждането й ще започне от тази година. 

Постъпленията от поскъпването на билета ще бъдат насочени към инвестиции в системата на транспорта.

Основни приоритети са изграждането на третата линия на метрото до 2019 и обновяването на автобусния транспорт. Очаква се постъпленията да достигнат 15 млн. годишно, каза още общинският съветник. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 7 години

Аз съм умен гербер..астин и искам цената на билета да е колкото цената на едномесечната карта за всички линии.

20

Анонимен

преди 7 години

Принципно трябва да има определено съотношение между цените на картите и цената на билета. Най-справедливото съотношение е 1:100, т.е. цената на едномесечната карта за всички линии, трябва да е 100 пъти по-скъпа от цената на един билет. По разни други причини, това съотношение може да падне примерно до 1:80 или най-много до 1:50, но 1:31, както става от 1 юни е безумие. При цена 1,60 лева за един билет, едномесечната карта за всички линии трябва да струва 160 лева, а не 50 лева, както е сега.

19

Един Българин

преди 7 години

А вие не забелязвате ли, че и цените на горивата се вдигнаха по бензиностанциите, въпреки че на нашата борса не са се променяли съществено от месец... Какво говори това на КЗК?

fallback