Архив: Булфото
fallback

Волен Сидеров поиска да се споразумее за пореден път със съда, отново по дело за хулиганска проява. Този път за инцидента на летището във Варна.

Днес в Софийския градски съд (СГС) продължава делото срещу националиста за скандала на летището.

Инцидентът стана на 6 януари 2014 година, когато лидерът на "Атака" пътуваше от София със самолет, придружаван от други депутати и съмишленици.

Oще по темата

Ако съдът одобри споразумението между него, тримата полицаи и прокуратурта, това ще е петият съдебен процес срещу Сидеров, който приключва по този начин.

Въпреки че по всички разследвания, заради които той се прости с имунитета си, първоначално отричаше да е виновен и твърдеше, че е жертва на прокурорско-полицейска репресия, от известно време Сидеров смени стратегията и вече 4 пъти е осъждан за хулиганство и с няколко наказания "пробация", удръжка от заплатата си и даже общественополезен труд - чистене на паметници.

Това се случи по актуалните му обвинения за хулиганство пред клекшопа на столичната улица "Раковски" и в НАТФИЗ, както и за по-старите – в Батак и пред парламента.

Делото за инцидента на Летище Варна е на повече от 2 години. По него се проведоха десетки заседания с участието на Волен Сидеров, на които той лично разпитваше и опонираше на прокурорските свидетели, обяснявайки, че не е хулиган, а жертва.

Гледайте и репортажа по темата на Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 8 години

Добра сделка...Пет пробации и още в политиката!!! А цифрите какви са?!Това си е жив бизнес!!!Жалко за "Атака" и атакистите!

27

Анонимен

преди 8 години

Заради такива предатели 1353г България попада под турско робство(да припомним :разделена на български враждуващи по между си феодални владения) В България ги броих по памет 16 "патриотични" партии и всичките зависими от вън.... Трябва да се върне вече смъртното наказание. Такива *** нямат превъзпитаване.

26

Анонимен

преди 8 години

Естествено, че ще иска споразумение. Алтернативата е ефективна присъда и "Ох котьоооооо!"

fallback