Снимка: архив Булфото
fallback

"Не може да ревем само за заплати, дайте да ревем за художествен проблем",  призова министърът на културата Вежди Рашидов по адрес на състоянието на българските театри по време на заседание на Комисията по култура в НС.

Според него театрите у нас трябва да се оптимизират и даде за пример ситуацията в Италия, където няма държавни театри, а само общински и частни.

"У нас държавата е единственият донор на българските театри”, припомни той, цитиран от "Фокус".

Министърът обясни и че у нас театърът има конкретна публика - средната класа, която е около 2,5 милиона души.

"В 6 милиона България, имаме 8 филхармонии, над 50 театъра и 6 опери. Театърът трябва да е здрав и работещ и да има пари за проекти", каза той.

Министърът обясни, че работещите театри плащат дефицитите на неработещите, които не поставят гледани постановки. Според него театрите могат да станат подвижни и така да си осигурят необходимата  публика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

театрал

преди 8 години

Какво казал министърът, цитиран от "Фокус", как го редактирали в този или друг сайт, кой как го разбрал - счупен телефон, ако някой знае какво означава това. После коментари, припомняне, ефекти, афекти - страхотна режисура... Или загубени, но не в превода, а в представянето на казаното. Който и министър да каже подобни истини, все ще го ругаят. Фактите обаче си остават.

9

Анонимен

преди 8 години

Някои реват за заплати за да нахранят семейството си. ДРУГИ ОРЕВАХА ЕФИРА ЗА МИЛИОНИТЕ СИ

8

До 1

преди 8 години

Вежди не е ревал за милионите си в КТБ, напротив, държава се много мъжки.

fallback