Снимка: Reuters
fallback

Вече е ясно кой стои зад кибератаките към сайтовете на държавните институции по време на първия и втория тур на местните избори, обяви зам.-министърът на транспорта Валери Борисов.

Oще по темата

Страниците на ЦИК, МВР, ГРАО, ДАНС, президентството и парламента станаха обект на хакерски атаки на 25 октомври, 1 ноември и в дните след това.

Борисов отказа да издаде повече подробности по случая. Той обясни, че цялата информация ще бъде оповестена от разследващите органи, когато те преценят.

Разкриването на хакерските атаки е станало основно от български специалисти, въпреки поисканото съдействие от Центъра за киберсигурност на САЩ.

Американските служби са помогнали за справянето с атаките, като са ограничили злоумишлените действия, осъществявани от мрежи на тяхна територия, пише "Дарик".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Луцифер

преди 8 години

До Български Народ! Ти ли бе путинска подлого си българският народ? Още ли не си разбрал, че сте аут от СВЕТОВНАТА история? По всички континенти се ос рах те! Заминавай за Сев3ерна Корея - последната спирка на влака на *** като тебе...

19

Анонимен

преди 8 години

хм... открили го кой е, ама няма да го кажат... да не се окаже някой пъпчив шестокласник?

18

Български Народ!

преди 8 години

И ние знаем кой е мyхльото в президентството и кой жена му го чака всяка вечер с чeхъла на вратата, но няма да казваме, засега отказваме, да дадем подробности по случая!

fallback