Снимка: Reuters
fallback

Иск за повече от 234 млн. лева са предявили синдиците на Корпоративна търговска банка. Това става ясно от седмичния им отчет, съобщи БНР.

Искът е представен пред Софийския градски съд, но заради банковата тайна не става ясно кое е дружеството, което трябва да плати сумата. Тя е рекордно висока спрямо предишни искове, предявени от синдиците на Корпоративна търговска банка.

Oще по темата

В седмичния отчет е описано, че синдиците са предоставили на Софийска градска прокуратура оргинални документи за касови извлечения. Повече информация за клиента и за датите на направените транзакции обаче не се съобщава.

Както всяка седмица, така и този път синдиците в новия си състав са изпратили редица данни на НАП, БНБ, ДАНС и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Това е първият доклад, подписан от Кристи Маринова и Ангел Донов, които встъпиха на мястото на Росен Ангелчев като синдици. Лазар Илиев продължава да изпълнява функциите си.

Преди десет дни депутати от управляващото мнозинство обещаха, че в края на годината или началото на следващата ще обявят имената на политиците, виновни за скандала с фалиралата банка. Очакванията са те да фигурират в доклад на международните одитори, който ще е готов в края на ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

vlady

преди 8 години

Искът следва да бъде представен пред архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.

4

Nurten

преди 8 години

Ne e taina otdavna. Ama i na gorskata mafia idva red.

3

G

преди 8 години

Хора с пари по затворите няма.

fallback