Снимка: bTV
fallback

Служителите в Агенцията по вписванията се вдигнаха на бунт заради ниските си заплати. Протестът им не е бил планиран и възникнал спонтанно.

Деловодителите в агенцията получават чисто около 630 лв. Според тях това възнаграждение не съответства на отговорностите им, съобщи bTV.

Импровизираната стачка причини сериозни проблеми в работата на агенцията, тъй като всички имотни сделки трябва да се впишат до края на деня.

Книжата от нотариусите се приемат до 15,30 ч.

Протестът е започнал, когато служителите слезли "да пушат". След това недоволството се пренесло при шефката на Агенцията Елена Маркова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Боряна

преди 8 години

Съгласна съм,че трябва да имат увеличение на заплатата и изплащане на ДМС, защото така пише в законови и подзаконови НА, а законите поне от юристите трябва да се спазват-това са учили :) Отговорността им е доста голяма,защото за повечето не е ясно, че за всеки подпис, който положат-ДЛР носят отговорност-административна и наказателна. Само,че има много хора,които тябва да се махнат оттам, за да се работи.Тези,които са там от създаването й.

14

Анелия

преди 8 години

От снимката се вижда, че пушачи почти няма :) Жалкото е,че когато става дума за пари са излезли общо да "пушат', но когато става дума за колективност-са мишоци. Организаторите на този "протест" със сигурност са хора, които вече не получават пари от далавери и ДМС и сега като са останали с реалната им заплата им е трудно, но да видят как живеят всички. Защо т.нар. ДЛР не протестираха, когато трябваше да се направят толкова съкращения -защото тогава не ги удари в джоба!!!!

13

Анонимен

преди 8 години

А оная грозната с ХИЛЯДИТЕ бонуси - протестира ли

fallback