Снимка: Архив Булфото

Със среща в алжирското министерство на националната отбрана днес започна официалното посещение на министъра на отбраната Николай Ненчев в Алжирската демократична и народна република, съобщи пресцентърът на министерството на отбраната.

Министър Ненчев се срещна със заместник-министъра на отбраната и началник на Генералния щаб генерал-лейтенант Ахмед Гаид Салах. Подписано беше Споразумение за сътрудничество във военната област между двете министерства.

"Днес съживяваме едно сътрудничество с дългогодишна история", каза Николай Ненчев на церемонията по подписването на споразумението. Вярвам, че това ще допринесе за по-задълбочени контакти във военното обучение и военната медицина, с която особено се гордеем, отбеляза той.

На срещата беше изразена готовност за сътрудничество и в сферата на военната информация. Министър Ненчев и заместник-министърът на отбраната генерал-лейтенант Салах обсъдиха и проблема с тероризма.

"Вярвам, че даваме ясен знак към нашите два народа и целия свят, че можем да си сътрудничим и да работим заедно в борбата срещу тероризма", отбеляза министър Ненчев.

Според него военните експерти от двете страни трябва да потърсят допирни точки и отправи покана за съвместно участие в учения.

"Днес тероризмът е глобален проблем и в борбата срещу него трябва да търсим и да получим подкрепа от цялата миролюбива световна общност", отбеляза министър Ненчев.

Генерал Салах отбеляза, че визитата на българската делегация, водена от министър Ненчев, е посещение на най-високо ниво след дългогодишен застой.

"Вярвам, че това споразумение ще даде нов тласък на нашите взаимоотношения", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase