Снимка: Ния Стоянова
fallback

Общ преглед

Автомобил паркира на велоалея в София и затвори пътя на колоездачите. Снимките изпрати в редакцията на Dnes.bg читателката ни Ния Стоянова. Писмото й е озаглавено: "Наглец, паркирал на велоалея".

"Изпращам ви няколко снимки на един симпатяга, който е паркирал на велоалеята на бул. "Бъкстон". Снимките са направени на 4 септември (петък) около 16:00 часа. Господинът явно пречи на колоездачите да се придвижват нормално", пише тя.

Това е велоалеята, на която беше посветен един от експериментите на Dnes.bg. Проверката ни беше отново по сигнал на наш читател - че велоалеята е цялата в дупки, настилката е разровена, а на места въобще я няма. Затова колоездачите бяха принудени на места да карат по платното или на тротоара.

След като показахме как изглежда тя от Столична община обещаха, че велоалеята ще бъде ремонтирана до две седмици, но това не стана.

Седмиците изминаха, но сега положението е дори по-лошо. Тя вече се използва и за паркинг, макар и краткосрочен, за автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Митко

преди 8 години

чл. 98 престоят и паркирането са забранени : т.5 на пешеходни или велосипедни алеи, по-малко от 5 метра между тях

23

Анонимен

преди 8 години

Извинявайте, но това в София не са никакви велоаелеи, а ПАРОДИИ на велоалеи.Отидете в Амстердам да видите какво се казва велоалея и как е направена.

22

I

преди 8 години

До АнонименАбсолютно точно! Толкова малко спазват закона, а най-любимото ми е на бул.България да карат един до друг за да си говорят! На разходка ли сте какво?нищо против, но не сме дорасли още за такова неюо, искат да се спазва само от едната страна. На преди седмица завивам по ул.Нишава от бул.България и един така прелетя, ако го бях ударила ще съм виновна! Но има пешеходна на която той не спря и да слезе да бута. Да не говорим, че си мислят, че са с предимство навсякъде!Айде слагайте минуси

fallback