Снимка: архив, Булфото

Цените на нелегалните таксита в България са един от основните проблеми, с които се сблъскват чуждестранните туристи у нас. Това заяви Калин Драганов от Асоциацията на туроператорите пред телевизия Bulgaria On Air.

"Един проблем, който бих искал да спомена, това са такситата, специално в Слънчев бряг. Проблем, който толкова години вече не може да бъде решен – да се установи цена, която туристите да плащат за тази услуга", посочи експертът.

За него не е нормално за 200 метра таксиметровите шофьори, собствениците на таксита да искат 50 евро.

"Западните младежи, колкото и да са пияни, все пак разбират, че им искат прекалено голяма сума. И трябва да ви кажа, че поне нашият опит е, че основните проблеми, основните оплаквания, може би 80% от оплакванията на туристите в Слънчев бряг са от такситата", каза Драганов.

Той коментира и темата за алкохолния туризъм, като поясни, че терминът се използва само у нас. По думите му младежите, които идват в България, са едни от най-платежоспособните.

"Слънчев бряг беше построен за такъв вид туризъм", обясни Драганов и допълни, че в Гърция и Испания също има такива курорти и те в момента "скърцат със зъби, че им отнехме голяма част от този контингент".

Според него един от основните аргументи туристите да идват в България е сигурността. Дори атентата на летището в Бургас не намали имиджа на България като една спокойна, сигурна страна.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase