Снимка, архив Булфото
fallback

Тонове нефтопродукти са изтекли от тръба на "Лукойл Нефтохим" в близост до базата на „Деспред“. Заради инцидента кметът на Община Бургас Димитър Николов издаде заповед за затварянето на пътя Долно Езерово – Братово, съобщиха от пресцентъра на общината.

По предварителна информация разлятото количество бензин на пътя е между 30-40 т. Те са попаднали в р. Чакърлийска, която се влива в езерото Вая, съобщиха за "Фокус" от пресцентъра на МОСВ.

Езерото е защитена зона. В момента на място са противопожарни автомобили, газоспасителни екипи. Всеки момент ще започне източването на разлятото количество гориво.

На място са и екипи на РИОСВ. Кметът Димитър Николов координира работата на аварийните екипи. Пътят Долно Езерово – Братово ще продължи да е затворен до пълното обезопасяване на района.

Пътуващите могат да ползват алтернативния маршрут през кв. "Горно Езерово".

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева е разпоредила да се установи какви щети са нанесени. Операторът „Лукойл Нефтохим” ще бъде глобен за замърсяване. Министър Василева е в непрекъснат контакт с кмета на общината Димитър Николов. Няма опасност за хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 8 години

Иииии, некой пак е крал. Тва между 10 и 40 тона са 30 тона разлика. Са ще се окаже, че някой е лиснал 500 литра, за да има разлив и е краднал 35 500 литра. Като сметнем по 2.29лв равно на 81 295лв. Чакам да видя глобата и ще ви тегля чертата.

16

Анонимен

преди 8 години

Ало "тревопасните природозащитници" които правиха циркове против шистовия газ КЪДЕ СТЕ? .......и защо мълчите сега? Вън руските колонизатори.

15

Владо

преди 8 години

На това му се вика диверсификация на енергийните потоци.Иначе, сериозно - няма страшно, изпомпват го и утре е в търговската мрежа .

fallback