Снимка: архив Reuters
fallback

Нови талони за автомобилите ще издава МВР от март. Полицията сменя свидетелствата заради големите глоби, които налагат на нашите шофьори в Гърция и Унгария, съобще Нова телевизия.

Български водачи отнасят санкции от хиляди евро, защото не носят със себе си големия талон при пътуване.
От няколко години гръцките власти изискват големия талон при всяка проверка на пътя. В малкия няма данни за допустимата маса на тира, както и за натоварването на осите, например, което често е повод за огромни санкции. Затова всички данни от големия талон вече ще са записани и на малкия.

Най-голям е проблемът с колите на лизинг, тъй като шофьорите притежават само копие на големия талон, докато не ги изплатят напълно. То обаче не се признава от властите на пътя в Гърция и Унгария. Лизингодателите очакват и друг проблем.

"С промяната в малкия талон ще отговорим на изискването на всеки контрол да установи какви технически параметри има по документи, но формално, ако искат да им се предоставят „част едно", на нашите малки талони продължава да пише „част две", обясни Борислав Тодоров.

В момента тече обществена поръчка за изработването им, а променените свидетелства ще ни струват 9 лева. Всички стари талони остават валидни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 9 години

Че аз не ходя в Гърция,за кво ми е талон?

17

Пътен Знаков

преди 9 години

Безобразие!!! Как така се прави промяната заради чуждестранни закони, а не се съгласуват обстоятелствата с въпросните държави? Това е глупост до крайност. Не владеят нито гръцки, нито унгарски... От години Външното министерство е аут. Тези са аутисти, ходят само по коктейли, заради пиенето, не говорят с никого, не вършат работа, самотници в изгнание...

16

Шаран -БГ

преди 9 години

Че си ядат майната то е ясно! Но нали сме у Унията ,бе майка им и баща им, и леля им ит.н. С какво отговарят нашите джандари ? Като ни изстръскват с още 9 лв. И никой не ти осчетоводява загубеното време и нервите !! И после защо не си щастлив, бе българче ? Гордей се, че си българин по света те нямат за човек точно заради малобройната ти и високо компетенвтна администрация!

fallback