Цветлин Йовчев. Снимка: архив Булфото
fallback

Миграционният натиск е нараснал многократно, но критична ситуация с бежанците няма, успокои вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Той съобщи, че в местата за настаняване има над 70% свободен капацитет.

Oще по темата
По думите му институциите успяват да дават бежански статути и да извеждат принудително бежанци от страната, които не отговарят на условията за статут с по-бързи темпове, отколкото идват имигранти.

Според Йовчев страната ни може да се справи с до 1000 души на месец.

Той обаче подчерта, че процесите трябва да се наблюдават много внимателно, защото ситуацията в Близкия Изток и в Афганистан продължава да бъде много сложна и води до повишаване на миграционния натиск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Наблюдател

преди 9 години

Стига с тази арабизация на държавата ни! В онези страни там винаги ще има войни, а Европа трябва да се спре приемането им. Европа се спасила на косъм от арабите и турците, а сега без бой се предава.

22

Дядо Иван

преди 9 години

Тоя никаквец, с неговото просташко спокойствие просто ме вбесява! Всичко било наред. Нямало проблеми.Сега след като падна правителството - да бъде командировам на турската граница и да не се връща, докато наистина престанат да влизат разни ***, които после ще имат претенции къде да бъдат настанени: София, Пловдив, Варна и т. н.

21

ali

преди 9 години

От една година се чудя дали живея в София или съм в някаква арабска държава. Достатъчно е да се разходите в центъра, Красна поляна, Овча купел, Женския пазар, за да се убедите в това. Как не се намериха пари за пенсионери, а за нелегалните и за субсидии има. Господа политици и управляващи, трябва да знаете, че се молим в най- скоро време да си платите греховете към народа си.

fallback