източник: Reuters
fallback

Германското правителство очевидно не разполага с надеждна информация за предполагаемо масово нарушаване на германската система за социално осигуряване от страна на имигранти от Румъния и България.

В полицейската статистика за престъпността за 2013 г. има регистрирани само 112 случаи на заподозрени лица от Румъния (74) и България (38). Те са обвинени в социални измами, се казва в отговор на федералното правителство на въпрос от страна на парламентарната фракция на „Зелените“, с който разполага "Франкфуртер Рундшау". 

Oще по темата

Федералното правителство посочва, че въз основа на полицейската статистика не може да се правят генерални изводи за цялата страна за този вид престъпления, тъй като данните за сивата икономика рядко влизат в криминалната статистика. Затова в отговора са изброени само случаите за социални измами, които са известни на полицията.

Говорителят по въпросите за вътрешната политика на „Зелените“ Фолкер Бек обвини коалицията в „измама“. По думите му нямало емпирични доказателства, които да предполагат, че социалните злоупотреби или „социалната имиграция“ са наистина сериозен проблем, казва той пред вестника. „Онези, които се противопоставят на емпиризма, вредят на социалния мир и на изграждането на една модерна и отворена Европа. Нещо, за което се борят по принцип и политиците от управляващите партии“, казва Бек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Нел

преди 10 години

Peter, няма, къде да има кирилица на немски компютри? В някой немски офис? Освен, ако не са за лична употреба на някой българин там :)Но за писането с големи букви - подкрепям с две ръце.А за използването на българи и румънци за правене и оправдаване на политически машинации - без коментар ...

11

Peter

преди 10 години

Магдалена. Това че живеете в Германия не е оправдание да не знаете собствения си език, а и писането с големи букви е неуважение към останалите. Абе хора нямате ли кирилица на тия *** компютри.

10

не ги споменават

преди 10 години

За какви измами става въпрос , Сърби , Мароканци в Германия по цял ден по Кафете и Игрални зали , не работят , от къде мислите че получават пари ами получават Социални помощи и то 20 години така , защо тях не ги споменават , Саpбите точат Социалната система на Германия

fallback