източник: Reuters

Германското правителство очевидно не разполага с надеждна информация за предполагаемо масово нарушаване на германската система за социално осигуряване от страна на имигранти от Румъния и България.

В полицейската статистика за престъпността за 2013 г. има регистрирани само 112 случаи на заподозрени лица от Румъния (74) и България (38). Те са обвинени в социални измами, се казва в отговор на федералното правителство на въпрос от страна на парламентарната фракция на „Зелените“, с който разполага "Франкфуртер Рундшау". 

Още по темата

Федералното правителство посочва, че въз основа на полицейската статистика не може да се правят генерални изводи за цялата страна за този вид престъпления, тъй като данните за сивата икономика рядко влизат в криминалната статистика. Затова в отговора са изброени само случаите за социални измами, които са известни на полицията.

Говорителят по въпросите за вътрешната политика на „Зелените“ Фолкер Бек обвини коалицията в „измама“. По думите му нямало емпирични доказателства, които да предполагат, че социалните злоупотреби или „социалната имиграция“ са наистина сериозен проблем, казва той пред вестника. „Онези, които се противопоставят на емпиризма, вредят на социалния мир и на изграждането на една модерна и отворена Европа. Нещо, за което се борят по принцип и политиците от управляващите партии“, казва Бек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase