Снимка: архив, Булфото
fallback

Изкривяването на вота на 12 май на национално ниво след събитията в деня за размисъл е недоказуемо, смята бившият депутат от "Синята коалиция" Михаил Михайлов.

В ефира на bTV той обясни, че е необходима причинно-следствена връзка, въз основа на която Конституционният съд да се произнесе за касиране, затова Михайлов изрази скептицизъм, че съдът ще обяви за невалидни изборите на всички 240 народни представители.

Самият той влиза в 41-то Народно събрание след решение на Конституционния съд в негова полза. „Сезирах съда заради 24 гласа, пуснати за "Синята коалиция" под номер 19, а вписани за Коалиция "За Родината" под номер 20 в 19 МИР в Русе,” припомни Михайлов.

По думите му въпреки нарушенията в деня за размисъл – пресконференции на партии и изявления на политици във връзка със случая в Костинброд, няма категорични доказателства за манипулация на вота, както в неговия случай.

„Големият проблем на демокрацията в България е изборният процес – хората загубиха доверие в институциите, отговорни за демокрацията и провеждането на избори,” подчерта бившият „син” депутат.
В подкрепа на твърденията си той посочи ниската избирателна активност: „За първи път в новата история на България гласуват толкова малко хора, 50% от гражданите отказаха да участват, а 25% от участвалите останаха непредставени,” припомни той.

Като представител на дясното политическо пространство, Михаил Михайлов призна, че кабинетът „Орешарски” по същество ще бъде ляв, заради което той самият не му възлага големи надежди.

По думите му новото правителство трябва да направи радикални реформи в здравеопазването и пенсионната система, за да не живее гражданинът ден за ден. Обещанията за увеличение на майчинските и еднократните помощи за първокласници, Михайлов определи като „работа на кръпки”.

„Голямото предизвикателство пред новия кабинет са точно тези промени – в изборния кодекс, в закона за референдумите, намаляване на политическите субсидии,” подчерта бившият депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 10 години

AKO EDNA KONSTITUCIA POZVOLQVA TALKUVANIA , AKO S EDIN IZBOREN KODEKS MOJE DA SE RAZKATAE MAMATA NA KONSTITUCIATA , AKO S EDNA NAREDBA MOJE DA SE PROMENI *** NA ZAKONA I OT TAM NA KONSTITUCIATA , AKO EDIN RABOTNIK ILI " REDOVI " GRAJDANIN MOJE DA BADE SADEN ZA IZVAR6ENI ILI NEIZVAR6ENI OT NEGO DEISTVIA OT KOITO SA PRI4INENI NQKOMU 6TETI , A EDIN SADIA SAS SVOITE DEISTVIA ILI BEZDDEISTVIA MOJE DA NANESE PORAJENIA VARHU HILQDI 4OVE6KI SADBI E NENAKAZUEM - DA E..M DARJAVAT

8

dd

преди 10 години

Изкривяването на изборите е недоказуемо.Но опита да бъдат изкривени е доказуем и наказуем.

7

Всеки

преди 10 години

Всеки ***, които е бил депутат почва да раздава акъл.Всички бяхмесвидетели на чудовищната манипулация в деня за размисъл, сега разни *** ще разясняват, че е нямало нищо.Трябва да си *** за да твърдиш това, за съжаление гьонсуратлъка е характерен за изпълнителната (БСП и ДПС) и съдебната власти (Главния прокурор)

fallback