Снимка: Impact Press Group
fallback

В 5:30 часа тази сутрин се възобнови операцията по гасенето на пожара на Витоша, който бушува вече четвърти ден.

„Няма разрастване на площта на пожара през изминалата нощ“, съобщи шефът на пожарната главен комисар Николай Николов пред Нова телевизия .

98 служители на пожарната и на горското стопанство заедно с няколко доброволци работиха цялата нощ, за да довършат просеката. За първи път през нощта се е допуснало и рязане на дървета. Злополуки не е имало.

Очаква се днес последните 200-300 метра в най-тежкия участък да бъдат завършени, за да може да влезе пожарна техника. Едва тогава пожарът ще бъде контролиран напълно.

Oще по темата
Четвърти хеликоптер, който е на „Гранична полиция", ще се включи в наблюдението и контрола. Работата с доброволците също е добре синхронизира, коментира Николов.

Днес те са по-малко, тъй като към момента от щаба заявиха, че няма нужда от допълнителни хора.

Освен трите хеликоптера, седем пожарни автомобила, пет водоноски от Столична община, десетки помпи и стотици шлангове са техниката, с която пожарникарите разполагат, за да преборят пожара.

Все още не се знае кога окончателно ще бъде овладян огънят. Едва когато се приключи просеката, ще може да се заяви, че стихията е овладяна.

След като вчера излезе информация, че засегнатите площи са станали 250 дка, днес отново се съобщава за 150 дка.

Вчера България отказа помощ от Израел за гасенето на пожара. Страната имаше готовност да се включи с два специализирани самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Идва танка ЛАМЯ

преди 11 години

споко от МО идва Нестинарката/ танка ЛАМЯ/ пълна с керосин и ще я включим в гасенето зада трасираме ски пистите и микроязовирите по план Бойковски. За какво приключване говорите още не са достигнати желаните декари за алпийското селище дето ще асфалтираме и бетонираме! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.

92

Bozadjiev

преди 11 години

bg armia pomaga li i kak? impotentna li e ili e palna samo s invalidi?!?!

91

еко

преди 11 години

Само ми кажете защо отказа Израелските самолети,които щяха да се включат в гасенето днес?Пожара си гори и съвсем не прилича да е овладян.

fallback