Снимка: Булфото

Авторитетът на премиера Бойко Борисов се руши все повече и повече, заяви предишният държавен глава Георги Първанов.

По думите му ГЕРБ се провалят в управлението на страната и търсят начин да скрият това от обществото. Според него мнозинството се опитва да създаде нов враг, за да скрие провалите си. Това била и причината за атаките срещу него.

“Борисов заграби твърде много власт, но авторитетът му се руши и руши“, заяви Първанов.

Предишният държавен глава допълни още, че действията на Борисов ще сринат още повече доверието в парламента. Първанов заяви, че рейтингът на Народното събрание е безпрецедентно нисък – около 5%.

“Парламентът не е имал толкова нисък рейтинг дори по времето на Жан Виденов, когато хората замеряха сградата с камъни. Дори тогава рейтингът беше 8%“, отсече Първанов.

Още по темата
 По думите му основната цел на Борисов е да дискредитира всеки, който има повече авторитет от него. Така управляващите се опитвали да наложат еднополюсен модел и да не допускат алтернатива.

Първанов каза още, че Борисов не може да управлява държавата силно и ефективно и затова се опитва да демонстрира надмощие над политическите си опоненти.

Предишният президент обясни още, че атаките срещу него се дължат на намерението му да води постоянен политически дебат с управляващите.

Първанов заяви, че като атакуват него, ГЕРБ се опитват да демонстрират сила и да сплашат хората. Така те насаждали страх в обществото. У хората се насаждала идеята, че щом управляващите могат да смачкат него и Марин, то какво ли щяло да се случи с останалите.

Първанов обясни, че откакто е напуснал президентството, е обиколил много села и градове и се срещнал с хора, който наистина са страшно уплашени.

“И няма как да е иначе, след постоянните атаки на властта“, допълни той. Първанов обвини вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за продължаващото полицейско насилие, с което сплашва обществото.

Първанов допълни още, че сме свидетели и на безпрецедентна атака срещу съдебната система.

По думите му подобно нещо не се е случвало в новата ни история от Освобождението досега.

Така Първанов припомни за скандала между Цветанов и председателя на Съюза на българските съдии Мирослава Тодорова.

Припомняме, че министърът обвини Тодорова, че умишлено бави дела и защитава интересите на организираната престъпност.

По-късно Цветанов отрече, че се опитва да се меси в работата на съда и заяви, че уважава съдебната система у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase