Падналият на земята парапет. Снимка: Булфото

В понеделник служители на от столичния район Средец ще предупредят останалите собственици в сградата на ул. „Неофит Рилски”, където откъртването на парапет на балкон предизвика тежък инцидент, да прегледат връзките на своите тераси.

Кооперацията е на около 70 години, но не е опасна, самото жилище и балконът са видимо поддържани, обясни райнният кмет Маргарита Гутева пред „Фокус”.

По принцип парапетите на балконите били закачени за фасадата с метални щифтове от около два сантиметра. Според районния кмет явно твърде много хора са се облегнали на парапета едновременно.

„Това за мен е един нещастен случай, нелеп инцидент...", каза Гутева.

Малко след 4.00 часа тази нощ при откъсването на парапет от балкон на третия етаж паднаха трима души. Един мъж загина, а две жени са в много тежко състояние.

Мъжът е чешки гражданин, който живеел под наем в апартамента. В петък вечерта имало купон, а тримата били на балкона да пушат.

Преди месец в същия район - на ул. "Христо Белчев", между "Неофит Рилски" и "Аспарух", имало сигнал за отцепен под на балкон. След проверка на собствениците е направено предписание и в рамките на десет дни терасата била ремонтирана.

Все пак ще се направи цялостна експертиза на сградата, в която стана инцидентът, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase