Снимка: Булфото
fallback

Въоръжени полицаи от специалните части щурмуваха сградата, в която цели 22 часа се беше барикадирал 55-годишният Стоян Стоянов. Мъжът от Пловдив беше заплашил, че ще взриви апартамента си на улица "Скопие" №47 с газови бутилки.

Заради заплахата му днес полицията евакуира цял 8-етажен жилищен блок, училище, детска градина и банка в района.

„Колегите проведоха една успешна операция, задържаха мъжа и сега предстои окръжната прокуратура да реши дали да му повдигне обвинения“, това заяви минути след акцията шефът на пловдивската полиция Тодор Чонов.

По непотвърдена информация мъжът има психични проблеми. По тази причина не се знае какви обвинения ще му бъдат предявени.

В късния следобед на място пристигна майката на Стоян, която обясни, че синът й е в депресия, защото нямал работа.

Oще по темата

„Услужих му със 100 лева, които взех назаем. Когато синът ми разбра това, се почувства много зле и реши да се барикадира", разказа притеснена майката на Стоян.

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов, който живее зад блока на пиромана, обеща да намери работа на своя съсед, ако той излезе невредим.

Тепърва полицията ще изяснява какво е подтикнало 55-годишния мъж да иска да се самоубие.

Органите на реда разполагат със запис от телефонно обаждане на тел. 112, с което снощи около 22 часа Стоянов съобщил, че ще се самовзриви, защото жена му иска развод.

През целия ден психолозите на МВР се опитваха да убедят пловдивчанина да се предаде доброволно, но преговорите с него останаха без резултат.

След щурмуването на сградата предстои оглед на апартамента и изнасяне на газовите бутилки от сградата.

Към 20 часа всички семейства от блока продължаваха да стоят зад оградителните полицейски ленти и да изчакват приключване на полицейската акция.

Съседи от блока коментираха, че от утре започват подписка, в която ще настояват 55-годишният Стоян Стоянов да бъде изселен от блока, за да не им създава повече проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

до 143

преди 13 години

и Аркан

133

Да живей еснафът!

преди 13 години

"Съседи от блока коментираха, че от утре започват подписка, в която ще настояват 55-годишният Стоян Стоянов да бъде изселен от блока, за да не им създава повече проблеми." - Е, при такива съседи изобщо не е трудно и да психясаш. Пък после - защо хората не искали Закона за етажната собственост?! Ами защото ставаш плячка на болшинството - ***, които просто защото са по-много потискат умния, чувствителния, човека. А ако пък има и котка - разстрел! Пълен болшевизъм на пост-феодална основа!

132

filomena grimaldi

преди 13 години

be kakv zov za pomow? tova si e 4ist kamikadze. kato se moliw za pomow piwi zalbi kadeto trqbva i 4akai ot umrql pismo. vsi4ki zovem za pomow e haide da vzrivqvame, da obirame banki, da pravim owe mnogo newa.

fallback