Снимка: Булфото
fallback

Стачка в БДЖ все пак ще има – влаковете ще спрат на 10 март, съобщиха железничарските синдикати към КНСБ и КТ “Подкрепа”, цитирани от „Труд”.

През седмицата бяха проведени две срещи между профсъюзите и ръководствата на БДЖ и Национална компания “Железопътна инфраструктура” в опит стачката да бъде предотвратена. Резултат обаче не беше постигнат.

“На срещите си пролича, че и в БДЖ, и в НКЖИ търсят сближаване на позициите. Но не ни предложиха нищо съществено. Така че решението за стачка остава в сила”, обяви председателят на стачния комитет на Синдиката на железничарите в България Димитър Динев.

Плановете са в четвъртък влаковете да спрат предупредително за един час, а на следващия ден - 11 март, започва безсрочна ефективна стачка.

До решение за крайната форма на протест се стигнало след неизпълнение на съществени условия от колективните трудови договори на двете жп дружества.

Към всичко това е добавя и подписването на заем от Световната банка за преструктуриране на БДЖ, срещу който трябва да бъдат съкратени 2800 работници. Според синдикалистите, парите дори няма да послужат за модернизация на железниците, а за покриване на стари задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

до 96

преди 13 години

кочини, не кочини, хубаво е че и това има. Защото не всички имаме финансова и техническа възможност да пътуваме с друг вид транспорт.

105

giorgos papanikolaou

преди 13 години

Призовавам форумците да хвърлят поглед на "blog.bg", от лявата страна на коментарите........ЩЕ разберете какво значи тежко болен и комплексиран автор който спешно се нуждае от психиатър......опит за промиване на мозъка с простотий, циганий и измислици с цел да вдигнат самочуствието на народа който е пред гибел! След като има кой да чете тези простотий не се надявайте на нищо..вечно ще спите като на гробище. А този автор много ми се иска да знам кой го финансира.....А ВИЕ ЧАКАТЕ ДА ИМА СТАЧКИ!!!

104

giorgos papanikolaou

преди 13 години

Стачка значи да режиш живо месо и да капи кръв!!!!!!!!!!! Българите като славяни са светлини години далече от европейската цивилизация за да правят стачки.......А синдикатите прилитат на куклен театър.....за смях!!!!!!!!!!!

fallback