Снимка: НСИ
fallback

6 712 251 хил. българи са преоброени до 22 февруари, отчетоха от националната статистика.

Според тях това представлява 90% от регистрираното население у нас.

Близо 1 млн. и 183 хил. от преброените живеят в София, 625 хил.- в област Пловдив, 445 хил. - в област Варна, 377 хил.- в област Бургас, 303 хил. – в област Стара Загора.

От НСИ допълват, че преброяването с преброители, които ще посещават жилищатаq ще продължи до 20 часа на 28 февруари 2011 г.

За улеснение на гражданите на София и на областните градове, които поради отсъствие от домовете си или пък по други причини не са се срещнали с преброителите и не са преброени, Националният статистически институт обявява възможността да се извърши преброяване в стационарни преброителни пунктове.

Преброителните пунктове ще работят в Районните преброителни комисии в София-столица и в сградата на Националния статистически институт, както и в Териториалните статистически бюра.

Преброилите се по интернет, които не са предали десетцифрения код, могат на имейл: рrebroyavane2011@nsi.bg. да изпратят:

1. Адрес, посочен в електронната карта при преброяването по интернет - Област, Община, Населено място, Район на София, Пловдив и Варна, Улица/ж.к., №на улицата/ № блок, Вход, № Апартамент

2. Десетцифров уникален код

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

197

до 188

преди 13 години

Абе ти ненормален ли си? Защо да раждаме,за да има мизеруващи данъкоплатци и да поддържат политическия елит ли?Не,мерси,няма вече такива наивни патриоти,готови на саможертва за да запазят уж нацията!Който се чувства българин,може да запази етноса си и в чужбина,така че по-добре е да живеем и раждаме в чужбина!

196

Циганин

преди 13 години

Е да като ни броите за българи може да се изкарате и много повече . Само ние *** по статистика която вие криете но скоро ще излезе истината сме над 1 милион . Но вие страх да си го признаете . Колко *** се пишат българи и не знам защо - Много им се иска да са *** но не виждат ли че им се смеят зад гърбовете им . Че са български граждани да вакт неоспорим но българи няма как да станат . А пък колко има малази от наште и от ваште просто не ми се коментира .

195

170 отново

преди 13 години

Откъде знам , че не сме били и 5 милиона ли? Една преподавателка университет, на който няма да споменавам името, лично сподели, че не им позволяват да издадат учебник с верни статистически данни и умишлено ги завишават за целите на стакмистиката. И че българите са били малко над 5 милиона, а официалната цифра беше около 7.

fallback