Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Самолет "Пилатус" РС-9М от Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия се приземил аварийно, след като при излитане изгубил мощност. Пилотите не са пострадали.

Самолетът излетял днес в 12,35 ч. за разузнаване на времето, но двигателят рязко изгубил мощност, съобщиха от Министерството на отбраната.

Екипажът оценил обстановката и взел решение за принудително кацане в района на летището.

Благодарение на проявения професионализъм на екипажа машината е спасена, се посочва в съобщението.
   
При кацането са били счупени колесникът и витлото на самолета.

Това е първият подобен инцидент с учебен “Пилатус” от доставянето им през 2004 г. В момента армията има 6 учебни самолета от този вид, но само четири летят.

Съставена е комисия, която ще изяснява причините за инцидента и нанесените щети.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

КОМАНДИРА

преди 13 години

Боянчо, сине, срещу едно ягънце щете направя космо-нафт!

79

Боян

преди 13 години

В Долна Митрополия ги назначават по връзкарство. Така, че няма нищо чудно някой роднина или селски на комадира да е объркал нещо.

78

Анонимен

преди 13 години

Човече много ниско ми падаш в очите с този коментар. Аз може и да не летя в момента, но сигурно разбирам от авиация 5 пъти повече от теб. И е цинично да наричаш хората "разбирачи" и да влагаш ирония в тези свои думи. Да се лети не е евтино. Това е за разглезени пикльовци на които мама и тати им седят зад гърба и ги финансират. Другия вариант е да си завършил военното училище, но по мое време там като бройка приемаха 4 човека годишно - до един всичките връзкари и със самочувствие без покритие.

fallback