Снимка: БГНЕС
fallback

Еврозоната сега има нужда от страни като България, от страни със строга фискална политика, каза тази вечер вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в интервю за американската телевизия CNN.

Той посочи, че българският лев на практика е свързан с еврото още от 1999 г. и каза, че страни като България и Естония, които са със строга фискална политика, може да помогнат на еврозоната.

Влизането на Естония в еврозоната от януари догодина ще я разшири с една страна, която има отговорна фискална политика, заяви българският финансов министър, помолен да коментира проблемите на еврозоната.

Сега, след като финансовите министри от ЕС бързо намериха решение за ирландската криза, време е да се насочи вниманието към Португалия и Испания, да започне подготовка за спасителен план, ако Португалия изпадне в трудна ситуация, смята Симеон Дянков, цитиран от БТА. Изпреварващото планиране ще успокои пазарите, добави той.

Еврото несъмнено ще оцелее след сегашната криза, обобщи Дянков. Според него не толкова еврото е имало проблеми, а европейските институции не са били подготвени за кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Йорго

преди 13 години

*---- Еврозоната сега има нужда от страни като България -----* ---- Еми да, защото България се съгласява със ВСИЧКО, което й предложат, а често пъти тя се САМОПРЕДЛАГА /без значение дали това е изгодно или не /

95

TR TURK

преди 13 години

BRAVO NA BG. CHTE SPASITE EC. OT KRIZA , BOGTA I GOLYAMA DIRJAVA KOYTO SE NAMIRA V BALKANITE (BALKANDJII) EC. IMAMA NUJDA OT SLANINA . VIE SAMI VYARVATELA NA TAYA NOVINA ???????????????????

94

Болумен

преди 13 години

Значи, жена ми разбира от икономика, това е завършила, все пак и повярвай ми, тя също не е добре настроена спрямо него, защото той се дъни по всички параграфи и не е той причината да сме по-добре от другите, той е пречината по скаро да сме зле. И още нещо какво ти разбипаш от икономика?

fallback