Полиция охраняваше операцията по премахване на незаконни обекти в Несебър. Снимка: Булфото
fallback

С промени в законите ще се фиксира срок, в който една сграда с акт 15 да се въведе в експлоатация. Ще се увеличат също глобите за главните архитекти, допуснали незаконно строителство, каза министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев пред Дарик радио.

Сега например главния архитект на община Любимец, който си е затварял очите за незаконното строителство във "Веселото село" край язовир "Ивайловград", може да бъде глобен до 3000 лева. 

Министърът призова собствениците на незаконни обекти да ги премахнат сами, защото ще им струва по-евтино от принудителното събаряне.

1600 къщи в цялата страна трябва да бъдат бутнати, защото са построени незаконно. За около 300 от тях вече има влезли в сила заповеди за премахването им, каза министърът.

"Защо си мислят хората в Несебър, че Европа ще ни налива пари за магистрали, ако нямаме устойчиви проекти и не спазваме правилата? Има ли беззакония, спират парите", предупреди плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

290

dan4o

преди 13 години

cqloto pravitelstvo e dobre do6lo lqtoto v nesebar .hhahahhahaa

289

Анонимен

преди 13 години

НА ИЗБОРИТЕ ГЕРБ ЩЕ ПОЛУЧИ СРЕДЕН ПРЪСТ ОТ НАРОДАИ ТОГАВА БОКО ТИКВАТА ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН И ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ,ЗАЕДНО С ЦЕЦО,ФИДОСОВА,СТРУГАРКАТА

288

до Президент на РъБъ

преди 13 години

какво се напъваш бе синко,кой те бръсне за слива в интернет ?

fallback