Снимка: БГНЕС
fallback

"Отказвам да приема обвинението на лекарския съюз, че парите на Здравната каса се разпределят "на тъмно", заяви пред Нова телевизия управителят на НЗОК д-р Нели Нешева.

Според нея трябва да се променят правилата, по които се заплащат и се остойностяват медицинските дейности, както и на принципите на разпределението на средствата.

Oще по темата

"Трябва да се промени принципа, наследен от предишното ръководство на касата, при определянето на делегираните бюджети като критерий да се използва историческия принцип на броя на пациентите", каза тя.

Българският лекарски съюз организира протест пред Народното събрание срещу начина на разпределяне на средствата в здравната каса.

От своя страна НЗОК покани лекарите и стоматолозите да преговарят по Националния рамков договор за следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

От мен

преди 13 години

Не се давали пари на тъмно, та вие и на светло не давате. Здравната каса е паразитна институция. Само яде парите на хората. Толкова раздута и не нужна администрация има там.А да не говорим за палатите в които работят. Ако отидеш с кола до здр. каса, няма къде да паркираш. Всеки от тях ходи на работа с кола. А на хорицата, майната им дали са болни или здрави. Аз съм за ликвидиране на Здравната каса и се отървем от безделниците.

53

лекарче-некадърниче

преди 13 години

о,др Нешева,кака е?вечерта ще пийнем ли по едно питие ??хехе,колко си мазна- и за пържоли ще има от теб

52

Анонимен

преди 13 години

Леле,като я гледам тая и оная преди -родилката от земеделието,имам чувство,че само пара.тии и мине..ийки са назначавани на такива постове.Е,чакайте Управия тогава.

fallback