Снимка: /www.shipspotting.com
fallback

Моряците от кораба "Панега" са освободени, съобщи край Варна министър-председателят Бойко Борисов.

Моряците са вече на борда на павателния съд. Предстоят медицински прегледи. Около 15 септември ще бъде изпратен военен самолет, за да ги докара в България, уточни Борисов.

Новината беше потвърдена и от Параходство Български морски флот (БМФ).

В 11 часа в четвъртък капитанът и екипажът на "Панега" са поели контрол върху кораба след напускането на пиратите, които отвлякоха кораба в Аденския залив на 11 май 2010 г.

"След редовни връзки с капитана и след току-що проведени последни разговори, ръководството на БМФ потвърждава, че екипажът е добре, доколкото може да бъде след такова тежко изпитание.

Един от членовете на екипажа е бил ранен при отвличането, но вече се е възстановил. Корабът е в добро състояние и е на път към безопасно пристанище", съобщиха от флота.

Според информацията на БМФ пиратите са се държали прилично и поносимо към екипажа.

Oще по темата

Нама информация дали е плащан откуп.

Специални благодарности за съдействието за успешното провеждане на преговорите и осъществяване на самата операция ръководството на БМФ изказва на министър-председателя Бойко Борисов и на Министерството на външните работи в лицето на министър Николай Младенов, се казва в информацията, изпратена от параходството.

Българският танкер "Панега" беше отвлечен в Аденския залив на 11 май 2010 година. На борда на кораба има 15 български моряци. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

На дали

преди 13 години

Я виж ти! Как така всички млъкнахте изведнъж???

27

На дали

преди 13 години

За това,спор няма!Добре са дошли момчетата!!!Амин!Синът ми е моряк!

26

Анонимен

преди 13 години

Защо възприемате всичко като P.R ?! Спасени са ХОРА! НАШИ СЪНАРОДНИЦИ! Спасени са бащи, съпрузи, синове, приятели...А АКО БЯХА ВАШИТЕ, КАК ЩЯХТЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ? Отговорете си, но ЧЕСТНО!

fallback