Снимка: БГНЕС
fallback

По 1000 лева награда ще получат  българските пожарникари, участвали в гасенето на пожарите в района на Москва. Те се завърнаха в България в петък вечер с правителствения самолет. На летището лично ги посрещна премиерът Бойко Борисов.

95 наши огнеборци се включиха с борбата с огнената стихия и спасителните операции.

"По 1000 лева ще имате към заплатите този месец", обърна се към пожарникарите премиерът Борисов. Той допълни, че решението ще бъде одобрено още на следващото заседание на Министерски съвет.

Борисов изтъкна, че руският му колега Путин лично е благодарил за оказаната от страната ни помощ.

Огнеборците ще преминат у нас медицински прегледи, а след това ще имат възможност да отидат на почивка в станции на МВР. 

„Най-трудното беше неизвестното. Беше задимено, трудно беше да се диша, падаха дървета”, сподели Веселина Кехайова, единствената дама сред нашите огнеборци, която отговаря за медицинското обезпечаване.

За да посрещнат пожарникарите, на летището бяха още заместник-министър Павлин Димитров, главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на пожарната комисар Никола Николов, както и представители на Посолството на Русия в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

166

cani

преди 13 години

Смешно - 1000 лв, че за кво са им,че се тровеха две седмици там. Това е в България сме - простотията край няма. Нека Борисов да отиде там да гаси огньове в този ад и като се върне да го оплюят и да му се подиграят с 1000 лева.

165

Alek

преди 13 години

И 10 000 лв са малко за белите дробове на колегите на премиера които за тези две седмици са погълнали какво ли не!!! НО НАГЛОСТАТТА на нашите "държавници" е достатъчно голяма за да им даде спокойно и без угризения 1000 лв.Браво на пожарникарите!!! Бог да Ви пази, защото държава отдавна няма!!!

164

Александър

преди 13 години

Браво на момчетата, а тези дето плюят нещо не мога да ги разбера!Някой е имал нужда от помощ и те са се отзовали - имали са куража и смелостта да го направят , а вашия кураж е до тук - Три безсмислени реда в някъв блог да си чешете самочуствието , но я застани до тях да им кажеш тези глупости в лицето да те видя! Още веднъж ги поздравявам!!!

fallback