fallback

 

Такса от 3 лева на човек е въведена от месец за посещение на един от 100-те исторически обекта в България – Асеновата крепост.

Платеният вход предизвика възмущение сред част от туристите и най-вече сред местни хора, свикнали да се разхождат около останките от крепостта.

Част от посетителите отказват да платят, за да не "пълнят гушите" на местните управници. От кметството твърдят, че всички пари за вход ще се използват за облагородяване на района.

За уикенд от такса "вход" се събират около 2000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

273

Marinella

преди 13 години

Neka da ima taksa, navsiakade ima taksi za pose6tenie na iztori4eski obekti, puk i 3 leva kakvo sa??? Kade ne sme dali 3 leva, 4e da ni se svidiat za asenovata krepost...Ina4e s taksata za botani4eskata gradina i dvoreca v balchik ne sam saglasna...

272

val

преди 13 години

В Германия, Белгия и Холандия досега не ми се е налагало да плащам вход за който и да било замък или крепост. Изключение правят музеите към тези (и то не навсякъде). От къде идват парите за реставрации и поддръжка на паметниците на културата в БГ? Ами от данъкоплатците разбира се, защо данакоплатеца трябва да плаща два пъти?

271

Анонимен

преди 13 години

Разбира се ,че трябва да има такса.Навсякъде по света има такси за музеите и то доста големи.Как иначе ще се реставрират и запазят историческите ценности.Ами инфраструктурата до тях.За цигарки и биричка пари има ,но 3лв за малко култура и история-няма?!В Гърция за всяка историческа купчина камъни има поне 5евро такса.

fallback