Снимка: БГНЕС
fallback

При катастрофа между автобус и влак около 7.00 часа тази сутрин като по чудо няма пострадали. Инцидентът е станал между гарите Люляково и Дъскотна, Бургаско.

Рейсът преминал през прелез, на който бариерите не били спуснати и бил ударен в задната част от товарен влак, пътуващ от Карнобат за Варна, съобщи кметът на община Руен Исмаил Осман.

В автобуса е бил само шофьорът, който не е пострадал. Според разказа на кмета бариерата на въпросния прелез е автоматична, но устройството се развалило. Пазачът на прелеза се опитал да я спусне ръчно, но не успял и така се стигнало до инцидента.

Според Божидар Стоянов, главен ревизор по безопасността в Национална компания „Железопътна инфраструктура”, цитиран от „Фокус”, обаче прелезът е бил с ръчни бариери. По негова информация пазачът не си е изпълнил задълженията и не ги е спуснал.

„Ако се потвърди тази информация от комисията, която е назначена за разследване на случая, нашият служител при всички случаи ще си понесе последствията. Това е неизпълнение на задължението да спусне бариерата, което е предпоставка за произшествия.”

Има разминаване и в информацията кой кого е блъснал. Според Божидарр Стоянов автобусът се е ударил във втория локомотив на товарния влак на БДЖ. Композицията била от три локомотива и 28 вагона.

Към момента няма информация от полицията за инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 13 години

Прав си - снимката е от Гавраилово където товарен влак отнесе такси, загинаха шофьора и двте му пътнички! Причината - таксиджията пренебрегнал сигнализацията на прелеза, показваща че идва влак!

44

ИВО

преди 13 години

АБЕ ХОРА Я СИ ОПРАВЕТЕ ИНФОРМАЦИЯТА ЧЕ ТОКУ ВИЖ ЩЕ ИЗКАРАТЕ ВТОРИЯ ЛОКОМОТИВ ВИНОВЕН ,АКО Е ТАКА ТО ЗНАЧИ ЧЕ ШОФЕРА НА РЕЙСА Е ПИЛ ДО СУТРИНТА ЩОМ КАТО Е ВИДЯЛ ВЛАКА НЕ Е СПРЯЛ!!!!!!

43

анонимен

преди 13 години

абсюлютни глупости,инцидента изобщо не е така както се представя ии тази снимка не е на влака във които ..забележете се удари автобуса .и прелеза не е с автоматични бариери.

fallback