Снимка: Булфото
fallback

Шоково поскъпване на парното в някои градове на страната от 1 юли прогнозират експертите на държавния енергиен регулатор. Парното в страната трябва да поскъпне с до 35 процента, съобщи bTV.

Още в четвъртък председателят на комисията регулатор Ангел Семерджиев предупреди, че ни чакат непоносимо високи цени и че се търсят всякакви резерви повишението да бъде по-малко.

Според огласения днес проект за нови цени – парното в София и Пловдив ще поскъпне с около 11 процента, а във Варна увеличението ще достигне 22 процента.

Най-голямо повишение ще изпитат абонатите в Габрово – 35 процента, следвани от Сливен – 31%. Утеха ще изпитат само абонатите в Бургас, където цената ще се понижи с половин процент.

В Перник, където ТЕЦ-ът е на въглища, топлото ще поскъпне с около 15 процента. Експертите още не знаят какво ще е точното увеличение на цената на природния газ. Твърде вероятно е увеличението да се окаже още по-голямо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

268

Манго

преди 13 години

Ас иска кажем Бойко много печен-дава кюфте и социалната помощи.Ние всичкото роми обичаме бойко щото се топлиме с ток а както всички знаете-ром сметки не плаща.

267

Фанети Мазакура

преди 13 години

Хубави въпроси с лесен отговор,който е " На кой от управляващите ни му пука?"

266

дкевр

преди 13 години

Хайде,муньовци! Плащайте маа ви да ***! Ако не си плащате това дето ви кажем-умирайте!Б.Б. нема нужда от прошляци като половин България. Немали пари...а Цветелина как има,а???Ай със здраве,че почвам да работя върху нов закон за вкарване в панделата на всички,които не плащат квото и колкото и когато го искаме.

fallback