Снимка: БГНЕС
fallback

Парламентът отново стана свидетел на позабравени сцени. Няколко месеца, откакто Яне Янев не ходи в Народното събрание, „Атака“ успява да се държи възпитано, но днес не издържа.

Проблемът – ДПС. Националистите се опънаха на доклад на Комисията за защита от дискриминация, която е председателствана от Кемал Еюп.

В свое изявление Волен Сидеров се обяви срещу самата комисия. Според него няма как да бъде приет доклад на орган, който не върши никаква работа.

Ивелин Николов от БСП репликира, че както е тръгнало, ще бъдат закрити всички комисии в България и се пошегува със Сидеров: „Един фюрер, една държава”.

При гласуването срещу доклада на комисията се обявиха единствено ГЕРБ и "Атака".

Когато Михаил Миков взе думата, за да обясни вота си – националистите започнаха да тропат по парламентарните банки.

Няколко безуспешни опита на Цецка Цачева да ги усмири приключиха с решението да даде 15-минутна почивка за успокояване.

Сидеров беше нервен и пред журналистите – не искал да преразказва какво се е случило в залата и следващият път, когато говорят с него, да идват по-добре подготвени.

На въпрос дали той е причината за прекъсване на заседанието, каза, че трябва да бъде питана Цачева.

В себе си не виждал вина. Затова пък колегите му от левицата Ивелин Николов и Михаил Миков били изнервени заради политическата ситуация.

В кулоарите на парламента Сидеров коментира Миков с репликата, че е дошъл „недобре изтрезнял” на работа.

Аргументите на лидера на „Атака“ срещу Николов са, че всъщност бил известен с фамилията „Махмурлиев” и с това, че раздавал шамари на другари пред централата на партията.

Oще по темата
17 дек 2009 14:20
157


„Господин Сидеров има противоречие със собствената си персона”, беше лаконичният коментар на Миков. Той не възприемал нищо казано от Волен Сидеров като обида.

При продължаването на заседанието Цачева уточни, че прекъсването се наложило заради невъзможността депутатът Михаил Михов да се изкаже поради шум в залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 14 години

Да не забравяме, че днесбг е собственост на Ирена Кръстева, забогатяла заради далавери с турската партия ДПС!

103

interков

преди 14 години

коя партия е с по голям опит в тероризма:БИСЕПЕТО илиДИПЕСЕТО.

102

Българче

преди 14 години

Най-сетне някой да каже истината в очите на лицемерните уж защитници на човешки права. Комисията за защита от дискиминация е един паразитен орган, прокарващ антидържавни и антибългарски влияния.А тропането по банките е нормална реакция на възмутително наглите изказвания на мафиотите от бившата тройна коалиция, които след като нямаха логични аргоменти започнаха по най-просташки начин да обиждат националистите.Какво трябваше да правят депутатите от АТАКА докато ги поливат с помия-да се усмихват?

fallback