Снимка: БГНЕС

Бившите и настоящите управляващи вече започнаха да се замерват не с милиони, а с милиарди.

Лидерът на БСП Сергей Станишев отвърна на атаката на ГЕРБ за 150-те неизгодни договора на стойност два милиарда лева, като попита къде са едни други 2 милиарда лева – от фискалния резерв.

Бившият премиер припомни, че в края на управлението на тройната коалиция е оставен рекорден фискален резерв от 8,200 милиарда лева. Само осем месеца след началото на управлението на ГЕРБ там вече има 6,300 милиарда ЛЕВА.

„Къде са парите“, обърна се към настоящите управляващи соцлидерът. Опозицията ще инициира създаването на анкетна комисия, която да проучи този въпрос.

Според Станишев вероятно се кърпят бюджетни дефицити. По думите му правителството на ГЕРБ харчи много повече, отколкото е харчило неговото, но без да има реален резултат.

Лидерът на БСП се присъедини към мнението на Иван Костов, че реформи практически няма.

„Кажете ми една“, обърна се към журналистите той. В същото време антикризисните мерки не са включени в програмата на парламента и за тази седмица.

„Обвинения и димки“ – така определи Станишев атаките срещу него за 150-те неизгодни договора.

Правителството търси извинения за собствената си неспособност да се бори с кризата, е обяснението на опозицията.

Депутат от парламентарната група на левицата поискал информация от председателя на парламента Цецка Цачева за цитираните злоупотреби, но получил отказ.

Това кара социалистите да смятат, че се крие истинската информация, за да „не могат да бъдат оборени лъжите на ГЕРБ“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase