fallback

ЕК е започнала преписка срещу България за нерегламентирана държавна помощ под форма на заменки на гори, направени от предишното правителство. 

Страната ни е заплашена от дело с иск 55,205 млн. евро, а ако имотите са в регулация, искът ще е за 126 млн. евро. Сумата е изчислена на базата на разликата между реалната цена на терените и цената, на която са сключени сделките.

Правителството има 20 работни дни, за да се аргументира, че заменките не са били държавна помощ. Според премиера Бойко Борисов обаче такива аргументи няма. 

"Ако това е факт и ние не докажем, а в случая аз няма да се опитвам да го докажа, защото знам, че това е точно така, срещу България ще бъде заведено дело", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

232

кики

преди 14 години

нищо няма да ни направи брюксел за заменките в ес отдавна знаят за тях и те стават с тяхното мълчаливо одобрение да не се правят техните ***-комисари че не са знаели. ес е изгнила от корупция мафиотска структура.

231

mnpnvkyxi

преди 14 години

yKpXjt <a href="http://jcfokxmyfrpi.com/">jcfokxmyfrpi</a>, [url=http://swbcvstiodod.com/]swbcvstiodod[/url], [link=http://xbobqljaoiay.com/]xbobqljaoiay[/link], http://ytidbdbgawhg.com/

230

bzzhvpc

преди 14 години

thSWVi <a href="http://aojnmsxtnkom.com/">aojnmsxtnkom</a>, [url=http://iltbzpglyemk.com/]iltbzpglyemk[/url], [link=http://bahadtyxidem.com/]bahadtyxidem[/link], http://ejrnjfhmddce.com/

fallback