25 см е снежната покривка във Варна. Снимка: БГНЕС
fallback

Заради силния снеговалеж и вятър източните части на страната са под преспи. Много междуградски автобуси не тръгнаха тази сутрин от Шумен и Сливен заради тежката обстановка по пътищата.

Три тира са закъсали на пътя между селата Тополчане и Калояново край Сливен. Заради силния вятър и заледяване товарните автомобили са излезли извън пътното платно.

От автогарата в Сливен няма да отпътуват автобуси за Варна и Велико Търново. Засега не са спрени курсовете за Сливенския Балкан, но при влошаване на обстановката и те няма да пътуват.

До 35 сантиметра на места достига снежната покривка в Шуменско.

Заради усложнената обстановка са спрени автобусите по линиите Каолиново, Върбица и Добрич.

Затворени за движения са всички пътища в община Хитрино. Непроходими са някой от междуселските пътища в общините Каспичан, Венец и Шумен. Навсякъде в областта се движат високо проходими машини.

Във всички селища има хляб, вода и ток. Въведено е ограничение за товарните автомобили. Те трябва да са без ремаркета и полуремаркета и задължително с вериги на главен път Русе-Варна, Силистра - Шумен, Шумен-Карнобат.

На няколко пункта в областта се спират товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета и се следи дали са оборудвани с вериги

Обстановката във Варненско е най-тежка. Пътят Балчик–Варна е напълно непроходим.

Дебелината на снежната покривка на пътното платно сутринта била над 20 см, защото цяла нощ не е минавал снегорин, съобщава „Фокус“.

На пътя има закъсали автомобили, които чакат специализирана техника да ги изтегли от преспите. Спрени са маршрутните таксита от Варна за Каварна, Балчик и Албена.

Във Варна снежната покривка е 25 сантиметра. През целия ден ще продължи да вали, а вятърът ще остане силен. Температурите ще бъдат от минус 6 до минус един градуса.

Заради тежката обстановка във Варна денят беше обявен за неучебен.

Спасителни екипи вече работят по първия спешен случай. Фадрома разчиства пътя към село Голица в община Долни Чифлик, за да бъде извозена родилка от селото до Варна.

В община Провадия всички междуселищни пътища са затворени за движение заради навявания.

В община Каварна всички пътища са непроходими поради големи снегонавявания.

Без ток са село Българево, част от село Свети Никола и Камен бряг и много райони на Каварна. Градът е и с прекъснато водоподаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

193

pra4

преди 14 години

Abe vie vqtar imate li tam u va6e selo?Aide da si pogovorim kato vi oduha kakto nas,a?

192

Nekoi si

преди 14 години

Абе вие верно само се плюете...е..ти народа!Не сме виждали сняг...аз съм от планиски град,виждала съм сняг до кръста ама верно ей такъв ВЯТЪР като този тук във Варна не съм виждала....егати ужаса...не можеш муцуната си да подадеш навън..наистина ли си мислите,че проблема е 25 те сантима сняг??????Явно не сте били през зимата край морето....нищо не знаете.....

191

Анонимен

преди 14 години

вие сняг не сте виждали,смешен плач.

fallback