Снимка: Булфото
fallback
МВР и Министерството на транспорта съветват да не се пътува в Гърция.
 
От понеделник ще бъдат блокирани граничниште пунктове Кулата – Промахон и Илинден – Ексохи. Около обяд на 18 януари се очаква протестиращите гръцки фермери да препречат пътя през границата.
 
Пунктът при Кулата ще остане затворен поне десет дни, като в първите 24 часа на протеста няма да бъдат пропускани нито товарни, нито леки автомобили.
 
След това гръцките власти се надяват да постигнат споразумение с протестиращите колите и камионите да се пропускат на определени интервали.
 
Информацията до момента е, че на пункта Илинден – Ексохи няма да се спира преминаването на леки коли.
 
Гръцките власти са съобщили още, че за неделя са заявени протести на пункта Капитан Петко войвода – Орменион, като през него ще могат да минават само автомобили със специален режим на движение.
 
Земеделските производители са предупредили, че ще блокират и важни пътни артерии в страната.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

!

преди 14 години

Е кажете поне защо точно протестират, баси новината!

43

Петрол

преди 14 години

Да, тук си прав - постигат се за някои нещата. Което говори за зле планиране на бюджета и субсидиите. Но не това е правилното защото често едни постигат печелбата си, а в това време много повече страдат, от техните капризи. Стоял ли си по няколко часа, в задръстване? Ами, ако работата или живота ти зависи, от това да пристигнеш навреме? Амви на колко хора е така? Ами, ако не заредиш навреме или не доставиш доставка и фалираш? Пука ли им на фермерите за това? Системата нещо куца.

42

Анонимен

преди 14 години

Ще ти дам един пример а ти си направи сам изводите.Във Франция навремето шофьорите блокираха южната част на страната с искания за по-високи заплати,и то точно преди първенството по футбол което трябваше да започне,след което постигнаха исканията си....Демокрацията и гражданското общество са за тия които имат топки да си отстояват правата и могат да платят цената за тях.Като блокираш министерството ще им пръднеш на х.я.Затова и въпросните държави имат по-висок стандарт и живеят по-добре от нас.

fallback