fallback

 

Повече от половината етнически българи не желаят да имат цветнокожи съседи, а когато става въпрос за роми, процентът е 55, показва изследване на „Отворено общество“.

Засега етническата и расовата нетолерантност в България нямат агресивни прояви, коментират авторите на изследването. Няма обаче и тенденция за преодоляване на нетърпимостта към хората от различен етнос и вяра.

Нетолерантността се корени в традиционни и много стари стереотипи в обществото, смятат авторите. Допълнително в България не се правят и опити за преодоляването им.

Стереотипният подход може да задълбочи проблема, смятат в „Отворено общество“.

Пример – ако в едно училище броят на децата от ромски произход надхвърли една трета, родителите българи местят децата си. Така училището си става ромско и интеграцията е прекратена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

430

Анонимен

преди 13 години

Според мен ***, турците и т.н. не ги искаме за съседи не защото са такива, а защото характерна черта на тия групи е мизерия, мръсотия и кражби! Аз не бих искал и българин да ми е съсед ако тия черти описват ежедневието му. Има много и *** и турци и всякакви, които са почтени граждани. Затова дайте да не гледаме на нещата от общото към частното, а обратно.

429

До БОБ - № 53

преди 13 години

Супер си брато - е.бат те турци и ***, станал си и *** ***, а познавал си и лесбийки, ха-ха-ха-ха!!!! Добре, но така с разпрания си *** и *** *** по сливиците не усещаш ли че доста си затънал в блатото на либерализма ? Това ли е твоята идея за мъжка реализация - МЕЖДУРАСОВИЯ ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ ??? Малии, братле, дори в психиатрии рядко има случаи като твоя - теб даже *** те имат за изтривалка, мивка и ***....тотално деградирал бял мъж - това си ти...

428

123

преди 13 години

До Боб - виждам че потурчен *** *** здраво отзад те е е.бал, но недей да натрапваш гнусния си Стокхолмски синдром и на нас / за тъпигьоз като теб ще поясня - когато жертвите залюбят мъчителите си /. Хвани СПИН, кастрирай се, разшири се отзад, яж л.айна ако искаш, но не ми казвай АЗ какво да правя, тъпире!!!

fallback