Снимка: Булфото
fallback

28 чувала с боклук са събрани в района на Седемте рилски езера на територията на „Национален парк Рила”. Освен това са отстранени 8 нерегламентирани огнища.

100 доброволци са почистили района само за един ден. По план събирането на боклуците, останали след туристите, е трябвало да продължи два дни.

Еколозите са работили на три основни места - хижата Седемте езера, горския пункт на Държавно горско стопанство –Дупница и езерата Бъбрека, Окото и Сълзата.

Събраните отпадъци са извозени с коне до хижа „Рилски езера”. Конета са на частни собственици от Дупница и Сапарева баня.

За десета поредна година природозащитници почистват национален парк „Рила”. При предишни акции са събирали по 100 чувала с отпадъци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Участник

преди 14 години

Информацията в тази статия e доста повърхностна. Освен чувалите с битов *** - фасове, бутилки, опаковки и т.н., приоритет беше и почистването на неща, с които никой друг не се е занимавал - например останки от стари влекове, както и отстраняване на замърсената от изтекло масло и ръжда почва, която трови растенията надолу по склона. Така че към количеството трябва да се включат и няколко стотин килограма желязо, заедно със свършената работа.А човекът на снимката е с найлонови ръкавици.

9

Анонимен

преди 14 години

tova sus 100te 4yvala kakvo trqbva da ozna4ava 4e sega e po 4isto ili 4e tezi sa po murzelivi ????

8

Анонимен

преди 14 години

BRAVO! Da se nadqvame drugata godina da nqma nikakvi 4uvali! :)

fallback