Снимка: Булфото
fallback

В края на първата си работна седмица като министър-председател Бойко Борисов подхвана и ръководството на Национална агенция „Пътна инфраструктура“. 

Янко Янков е освободен от поста директор на агенцията. На негово място е назначен Димитър Иванов.

Според съобщението на правителствената служба промяната в управлението на НАПИ е продиктувано от липсата на синхрон и взаимодействие с представителите на Европейската комисия, с извършване на плащания на външни консултанти при завишени цени, недопустими действия в разходната част по бюджета на НАПИ в условия на финансова криза.

Сред аргументите е записано още, че липсва адекватен механизъм за контрол и управление на работния процес, на техническото и финансово управление на крупни инфраструктурни обекти, както и несправяне с поставените задачи.

Димитър Иванов ръководеше пътната агенция от август до октомври миналата година.

Иванов застана начело на пътния фонд, когато шефският стол беше освободен от Веселин Георгиев след скандал за сблъсък на интереси.

На новия директор се залагаха надежди като политически необвързан специалист да изчисти името на фонда, превърнат след скандала с Батко в агенция.

Преди да влезе в държавната администрация Иванов беше член на Управителния съвет на Промишлено строителство холдинг и представител на „Херман Кирхнер холдинг” в България.

Няколко месеца след назначаването му Иванов подаде оставка.

Официалният мотив беше здравословни проблеми. Малкото медийни изяви на Иванов след оставката обаче оставиха впечатлението, че иска да запази името си от нещо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

само така

преди 14 години

100% навън след това конкурс 50% обратно на работа

63

Е кво е отпочнал?

преди 14 години

Сложи нов "стар" шеф..

62

chocho

преди 14 години

Борисов отпочна и пътната агенция, махночна шефа и сложочна друг

fallback