fallback

 

Екзотична схема за финансиране на строителството на жилищен блок бе измислена от великотърновски предприемач.

Заради икономическата криза и затегнатото банково кредитиране на пазара в града вече се предлагат двустайни жилища за... 100 евро.

Апартаментите ще се разпродават на лотариен принцип, като в надпреварата за едно жилище ще участват 350 души.

Общият брой на продаваните по тази схема апартаменти е 10.

Правилата са следните:

350 души участват с вноска от 100 евро за един апартамент. В присъствието на нотариус невинна детска ръка ще изтегли името на щастливеца, който ще живее в двустаен апартамент, купен за 200 лева.

Вноските на останалите 349 души ще отидат за дострояването на кооперацията,  т.е. – всички участници купуват апартамента на бъдещия новодомец.

Предприемачите твърдят, че ако за томболата не се съберат достатъчно хора, парите на участниците все пак ще бъдат върнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

free

преди 15 години

tova e samo za balatsi kato men:))) iskam go, stiskam go! bravo za ideqta!

97

az

преди 15 години

..Само където навсякъде по света се продават/ разбирай участват в томболата с построени и завършени до ключ жилища .. малка , но съществена разлика :)

96

преди 15 години

Чл. 2. (1) Хазарт е всяка игра, в която има залог и може да се получи печалба или да се загуби залогът. Чл. 4. (1) Хазартните игри на територията на Република България се организират и провеждат само с разрешение на Държавната комисия по хазарта. Закона за защита на конкуренцията, глава 7, чл. 36, ал. 3 и 4:(3) Забранява се извършването на продажба, когато заедно с нея се предлага или обещава нещо, чието получаване зависи от: решаване на задачи, ребуси, въпроси, гатанки; събиране на серия от купони и други подобни; разиграване на игри с парични или предметни награди, чиято стойност значително надвишава цената на продаваната стока или услуга. Комисията на основание чл. 8, т. 14 приема правила, с които определя в кои случаи стойността на обещаваната награда значително надвишава цената на продаваната стока или услуга.(4) Забраняват се продажбите на вътрешния пазар на значителни количества стоки за продължително време на цени, по-ниски от разходите за производството и реализацията им, с цел нелоялно привличане на клиенти.Санкциите за нарушение са: Чл. 100. (1) Комисията налага имуществена санкция в размер до 10 на сто от общия оборот за предходната финансова година на предприятие или сдружение на предприятия за:6. нарушение по глава седма;

fallback