Снимка: Dnes.bg
fallback

 


 24 години психичноболен тормози блок в гоцеделчевския квартал Дунав.

За да възпира агресията му, майка му го връзвала с верига, която му позволявала да стигне само до балкона.

35-годишният мъж страда от тежка форма на олигофрения и с годините заболяването му ескалирало, за да се стигне до изпочупена покъщнина и изхвърлянето й през балкона на апартамента.

Според съседи майката упорито отказвала да даде сина си в специализирано здравно заведение, за да не изгуби социалните помощи, които получава за него.

Въпреки многократните им жалби, едва днес полицията взе нещата в свои ръце.

Психичноболният бе принудително отведен в специализирано здравно заведение, а срещу майката е заведено дознание.

Обвинена е в ограничаване правото на свободно движение на човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ivanka

преди 15 години

Вярно е, че това е ужасно нещастие за семейството, но и за съседите е кошмар. Аз също живея в блок в който има такъв човек. Ужасно е да с събуждаш от животински крясъци

28

Ани

преди 15 години

незнам на какво се възмуШТаваш, ама хайде първо да се научиш на български език! Набелгни на думи като възмуШТавам, неШТо, протекАл, неИните и т.н. Защото освен това, което ти изтъкваш като присъщо за българина и правопис, като твоя май също стана характерен за повечето българи в последно време.

27

Nady

преди 15 години

Аз съм възмутена от всички вас,които,първо сте се регистрирали "Анонимен" и яте писали ващите олигофренски мисли, за да сте оригинални, или просто да напишете нешто и мислите, че сте много оригинални.Вие господа имате ли деца, и втро, ако вие имате такова дете, какво решение вихте взели, и как би ви протекал по-нататък живота?Вие, които сте писали, явно само за да пишете нешто и да се направите на интересни-замислили ли сте се как се е чувствала тази майка през всичките тези години,как е приемала това състояние на детето си и е неможела да промени нищтолЯвно много мнения са писани и я обвиняват от хора, които нямат реална представа от реалните чувства и не са наясно с много нешта.Но това е нормално за много българи-просто да се направят на интересни.Това е една негативна черта в манталитета на българина-особенно на този етар, да говори фез да преосмисля.Така,че всички вие,които нападате майката нито сте наясно с неините мисли какво е имала впредвид, нито пък вие сте размислили,просто да пишете нешто и да сте със самочувствието,че сте много оригинални.Напротив........

fallback