Снимка: Булфото
fallback

"Починалият вчера в сградата на четвърто РПУ не е бил криминално проявен, а е участник в протеста", заяви на пресконференция днес депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

В централата на партията бяха представени няколко свидетели, които са прекарали известно време в стаята за задържане заедно с около 60-годишния Методи Маринов Маринов.

Един от свидетелите твърди, че Методи е имал на якето си лепенка с надпис: “Серго, върви си!“.

Друг свидетел казва: “Човекът бе паднал, по устата му избила пяна, посинял е, а лекарите, дошли след половин час, не могли да спасят живота му“. Никой не потвърди да е видял следи от побой по тялото на човека.

Според друг свидетел – 20-годишен студент, Маринов е поискал лекарска помощ, но никой не му е обърнал внимание.

От ДСБ настояват главния прокурор незабавно да нареди разследване на случая, а премиерът незабавно да си подаде оставката и още утре на извънредно заседание на парламента да подаде оставката на правителството.

Свидетелите казаха още, че част от задържаните в 4-то РПУ са били малтретирани физически и психически.

По-рано от МВР заявиха, че починалият мъж няма нищо общо с арестуваните лица от протеста пред Народното събрание. Той не е имал оплаквания и не е искал медицинска помощ.

За него имало сведения за извършени измами със седем автомобила в няколко столични управления и в ОДП-Варна, твърдят още от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

223

преди 15 години

СЛУЧАЯТ МИ НАМИРИСВА НА "ЧОРАТА-2". ЯСНО Е ЧЕ ЧОВЕКЪТ Е ПРЕБИТ ОТ КУЧЕТАТА-ЕНИЧАРИ, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ "обективната" ПРОВЕРКА (извършена пак от същите побойници), ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НЯМА ДА ДОКАЖЕ НИЩО

222

преди 15 години

мисля че вичко което виждаме доказва че сме управлявани от мафиоти мутри гейзери според мене не само трябва да се махнат тези некадърници но и да бъдат наказани за това което са причинявали 20 години на народа и да им бъде отнето всичко

221

nqmam:]

преди 15 години

Tez deputati za ni6to ne stavat s malki izklu4eniq.Vijdame kakuv e rezultata ot tqhnoto upravlenie-bednost,mizeriq,nqma rabota.Nqkoi den 6te se opravim!!!

fallback