снимка: БГНЕС
fallback

Коалиция БСП - Български социалдемократи има най-много мандати в новия общински съвет на Казанлък. Тя получи 6 от общо 37 места, които ще си поделят 11 партии и коалиции. Това показват окончателните резултати от вота вчера.

С по 5 места на второ място се нареждат ПП ГЕРБ и Съюзът на патриотичните сили "Защита". Водачът на листата на "Защита" Цветанка Пискова, дългогодишен лидер на синдиката "Подкрепа", стана причина да бъде касиран вотът през октомври, след като ВАСреши, че са грешно отразени гласовете й на редовните избори миналата есен.

Политическа партия "ЛИДЕР", която участва във вота заедно с ВМРО и ЗНС в коалиция "Движение напред", взе 4 места в новия общински съвет на Казанлък.

По три места получават ПП Атака, НДСВ, ПП "Ред, законност и справедливост" и ФАГО. Броят на гласоподавателите, избрали ФАГО между двата вота, намаля и те намалиха участието си с две места.

Две места в общинският съвет на Казанлък остават за ДПС и едно за коалицията "СДС- Новото време и ССД".

За участие в частичните местни избори вчера в града на розите в ОИК бяха регистрирани 16 партии, 7 политически и предизборни коалиции и 4-ма независими кандидати. Избирателната активност достигна 36,11 процента, което е с близо 10 пункта по-малко от вота през октомври миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

преди 15 години

Чета по-горните коментари за изборите, БСП и бабите, които са гласували. В тази връзка, като страничен наблюдател си мисля, че критиките погрешно са насочени към възрастните хора. Защо не посочите конкретни имена от общинарите, от които сте недоволни и смятате, че не вършат нищо и крадат? Нова тема за размисъл. А какво е мнението ви за г-н Васил Самарски? Отворете си очите и помислете!

35

преди 15 години

И на това му викате победа при 37% избирателна активност. Не разбрахте ли ,че народа загуби вяра на всички?Изедници и мекерета това са всички политици на местно и национално ниво . А БСП станаха КАПИТАЛИСТИ продажници,***.

34

UK

преди 15 години

Когато има избори,чисто и просто не трябва да пускаме бабите и дядовците да гласуват.Това е то.Писна ми от разни хорица с промити мозъци или вече в начален стадий на старческа деменция да определят кой да ни управлява.Просто за жалост доста голям процент от населението на България е застаряващо или в пенсионна възраст,а естествения прираст на населението след 85,май е отрицателен и като прибавим емигриралите,какво остава-баби и дядовци,така че нищо ново под слънцето.Сега малко отклонение към 30 т.нар. DUBLIN-Абе първо се научи да пишеш на кирилица и тогава си давай загубеното мнение. Кой знае от кое казанлъшко село си,че оплюваш така Казанлък.Ходила съм на доста места в Европа и мога да ти кажа,че Казанлък по нищо не им отстъпва е само големите търговски центрове все още ги няма,но и по това се работи.

fallback