Методи. Снимка: Dnes.bg
fallback

„Ъндърграунд“ е мястото, където интересни, предизвикателни и излизащи извън рамките на традиционното хора разкриват себе си.

Село Соколица (750 жители) е едно от най-малките селца в община Карлово (на 8 км югоизточно от града).

Най-вероятно никога нямаше да разбера за него, ако там скоро не беше заснета част от новия филм на Стефан Командарев "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".

Това събитие преобърна нещата и заедно със Светослав Драганов (режисьор, "Самодейци") се спуснахме да изследваме някои от жителите на селото, които от обикновени хора станаха кино-звезди – той - за да снима документален филм, аз - за да поговоря с хората.

Така още в първите петнайсет минути в селото, се запознавам с първия персонаж....

Методи и всички около него 

Към 16.00 часа е, а ние търсим Методи. Питаме няколко човека, упътват ни към кръчмата. Аз не знам как изглежда Методи.

Влизам с наперена крачка в селското заведение и си поръчвам кафенце. Има една маса, на която група цигани пият някаква течност в пластмасови чашки и мълчат. Здрасти, викам, и се усмихвам с кафенце в ръка. Здрасти, отговарят те, и ме зяпат. Кой е Методи?

Методи се изправя. Средна височина, пожълтяла шапка с американското знаме, гумени сини чехли, анцуг и блуза с дълъг ръкав (на 30 градуса отвън). Хубаво лице. Светлосини очи. И ухилен до ръбовете на шапката.

Сядаме и приказваме. Говори български много добре, без акцент. Говори със сложни изречения, подредени мисли. Пие ракия. Ква е тая ракия, питам. Ми домошарка – 30 с'тинки – вика. Почва да ме баламосва.

“Аз съм бил у затвора – ей тия хора ги ограбих (сочи с пръст към семейство, което седи отвън). Ето, иди да ги питаш – ограбих ги и бях в затвора. Те го гледат безмълвно с едва доловима усмивка. 100% нямат представа за какво говори – и сигурно затова се усмихват. Той се хили доволно и накрая почва да се смее. Разказва ми поне още три такива абсурдни и смешни истории.

Постоянно си играе с блузата, бърка отдолу, заглажда корема. Единият ръкав е нагънат. Има татуировка със задраскани три имена и тире - жената която обичам. Става ми смешно и го питам -абе, ква е тая татуировка?

“Много жени съм имал – от София, от Карлово, от Кърджали, навсякъде, цела България. Над 30 жени съм имал. Първо беше "Дюла – жената, която обичам". Ама се разделихме. Задрасках я и отгоре написах другата – ревнива беше. С нея като се разделихме, третата. Ама сегашната не й пука. 'Наеш к'ва е хубава лелееее". Ясно, казвам.

“Знаеш ли, най-разкошната ми жена коя беше – целата в злато – от София. Продаваше на пазара Георги Кирков, живееше на Константин Величков. Еееей, хубава жена, ама не мога аз. Един ден отидох у едно село и викам на най-стария циганин – искам да ми намериш нова жена. Млада да е, хубава. И той вика – готово. Тогава ми даде моята сегашна жена.

Аз бех на 40, тя на 18. Хубава, черна, ама не иска да спи с мен. Докато не се оженихме, не ми даде. Е, до сега сме заедно. 2 деца ми роди. Хубава жена, имаше преди мене още едно, доведе го и то живее с нас сега. Много е хубава, ше я видиш. Искам сега да ходя на Батак. След малко ше си зема багажа, тя го е приготвила и ше я видиш.“

Методи работи. Постоянно казва, че в село всички го уважават, защото не краде. Ходи в Батак, бере гъби и печели много пари. Помага на хората в селото и припечелва. Снимал се е и във филма.

Ама като бере гъби, и “думка помакини”.

“Лелеее, тия колко са хубави, руси такива, бели, млади... като отида, не се спирам. Ама всичко е до време. Тя затова мойта циганка не иска да ме пуска. Ше ебеш още няколко години – ми вика- и после какво, а? ”.

Кметът му е приятел. Синът му работи за англичанина, който живее в селото. Всички го уважават. Ние му купуваме още една ракия, ама от скъпата, по-хубавата, и той е щастлив. Разказва как вчера са го набили в кръчмата, защото защитил кръчмаря. Истина е, всички потвърждават. Тръгваме към дома му.

Методи показва всяка дума, която казва. С ръце. И всяко твърдение, което казва, е на висок глас и е последвано от “питай го него” (който е около нас). Има тотална сексуална обсесия. Всяка втора дума е свързана със секс. Само за това говори.

И единствения път, когато се засрами, наистина ме шокира. Отново разказва за Батак. По едно време описва едни много красиви жени и очевидно се срамува да говори за тях пред мен. Кажи ми, го подканвам, а той не иска. Оказва се, че единственото табу, от което го е срам, са жените, които се продават.

Преди това детайлно ми описа как прави “минетче”, как прави секс с млади циганки, как обича да бърка под полата, да е с различни жени, да е с лудата вдовица на селото, как му се сърди неговата циганка, защото е много разтропан, но проституцията го кара да се изчервява...

Къщата е в циганската махала. Дворът е засипан с разни кашони и дъски, но градината е изрядно засята, подредена и подържана. Там е жената на Методи. И малката му дъщеря, която, като видя, че ще я снимам, се гримира и среса. И малкият му син, когото откраднах от англичанина . И един човек, който така и не разбрах какво прави наоколо. И цялата махала, покачена върху стената.

Жената ходи на розобер всяка сутрин – от 5 до 11 часá. Бере рози и ръцете й са надрани. Красива е и не е проста. Отговаря на непрекъснатото говорене за думкане, ебане, шибане, бутане и ръгане на Методи с култови лафове от типа “хехе, посмали малко, поспри се”. Той й отговаря: “ама като ти правех минетче вчера, искаше по-бързо, нали”, а тя “абе, какви глупости говориш, бе, лелееее простак” и т.н.

Тя не иска да го пуска да “думка на Батак”. После се хвали как е купила 2 дюшека с хонорарите от филма. Оплаква се, че англичанинът иска да открадне сина й, че не го пуска да ходи на училище. Методи отговаря на това с думите “какво от това, бе, ше работи, ше думка, скоро и той ше почне да ебе като мен и сичко ще се уреди, хихихи”. Следва един шамар от циганката.

Методи казва за първото дете на жена си (тя е на 18, вече се е женила и развеждала ) “много е еблива”, което е причина за грандиозен скандал, изнасяне на стегнатия багаж и тръгване към Батак. Преди това обаче се целуват. На прашния път остават само зяпачите.

Запътваме се към попа на селото...

Методи и всички около него

Още от мен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

djeilqn

преди 14 години

metodii az te poznavam mnogo lije6 az sam na kolyo alikov vnu4eto nai malkoto

61

hasan2

преди 15 години

6ata lazgam pendel obi4am lupka do dupka i 6a igo nadana do dupka

60

hasan2

преди 15 години

maikati daeba mrasen *** *** 6ami lapa6

fallback