Според информация на италиански медии, името на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски  е споменато в следствени материали срещу неговия братовчед принц Виктор Емануил, който бе арестуван в петък по обвинения за сводничество и корупция.

Според съобщение на италианската агенция АНСА, срещу принца и бизнесмена Пиер Паоло Черани е повдигнато и обвинение, че са подбуждали към корупция "членове на чужди държави".

Вестник „Кориере де ла Сера” съобщава, че Виктор Емануил и Пиер Паоло Черани са финансирали предизборната кампания на Симеон Сакскобургготски.

В замяна на това италианският принц и и неговият партньор договорили с лидера на НДСВ, че ще получат поръчка за изграждане на болничен комплекс в България, както и държавни поръчки в телекомуникационния сектор твърди още изданието. 

В прихванат от полицията телефонен разговор Черани казва, че е финансирал предизборната кампания на Симеон Сакскобургготски до степен да поема издръжките на пътуванията на лидера на НДСВ и неговите министри.

В края на юни миналата година италианският бизнесмен, пребиваващ в Австрия, е предоставил на Сакскобургготски „известна сума пари”, пише още всекидневникът, цитиран от Дарик радио.

Симеон Сакскобургготски се запозна с някои от публикациите в италиански медии, но все още не разполага с подробностите по случая. Това се казва в съобщение на прессекретаря на НДСВ Цветелина Узунова.

Когато Симеон Сакскобургготски получи информация от достоверни официални източници в Италия, тогава ще вземе решение какви стъпки да предприеме по-нататък, пише още в съобщението,
получено днес в БТА.

Лидерът на НДСВ, една от трите партии в управляващата коалиция, и бивш български премиер е първи братовчед на сина на последния крал на Италия Умберто II - принц Виктор Емануил Савойски.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase