fallback

Прегледът на законодателството за наличието на "вратички", които създават условия за корупционни практики, ще бъде приоритет в дейността на парламентарната комисия за борба с корупцията, заяви за БТА депутатът Бойко Великов, председател на комисията.

По думите му проектът за изменение и допълнение на закона за концесиите ще бъде сред първите законопроекти, които ще бъдат разгледани от комисията, към която вече е сформиран и експертен екип.

"Пряк ангажимент на комисията ще бъде проверката на сигнали за корупция. Първите десет сигнала вече са постъпили, очаквам стотици, но трябва да е ясно, че парламентарната комисия не е нито съд, нито прокуратура или следствие. Нашите правомощия са регламентирани от конституцията и правилника за дейността на Народното събрание и ние няма да ги превишаваме при обсъждането на отделните казуси. Нашето желание е да разглеждаме обществено значими проблеми, които не само да решат отделен случай, но и други, за които биха се установили условия за корупционни практики", каза Бойко Великов.

Според него комисията ще работи в тясно взаимодействие и координация с прокуратурата, Съвета за борба с корупцията при Министерския съвет, Националната следствена служба и службите от структурите на МВР, които работят по проблема.

Работата на комисията е пряко свързана с предстоящото членство на България в ЕС и по препоръка на евронаблюдателите ще насочим своето внимание към дейността на народните представители, за да не се допуска конфликт на интереси в парламента, каза Бойко Великов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback