Не е без значение за държавата кой ще е лидер на БСП, дори и от това, че Бог е определил тази партия да бъде фактор в политиката на България над 100 години. Ако някой не разбира този казус, то и за политик не става.
За миналите лидери на БСП тепърва историята ще отчита плюсовете и минусите за техните действия и бездействия, включително и измамни.
Днес преди конгреса има около шест седем кандидати за нови лидери на БСП, но не е изключено да се явят и други на конгреса. 
От тези хора, които са сегашни кандидати бих казал, че всеки един от тях е подходящ за лидер, защото всички до един са под една или друга форма хора с опит в ръководството на БСП.
Обаче, за мен има двама от тях по-подходящи хора, които показаха явно, че те в някои отношения се разграничават от досегашния лидер, който, според мен, излъга партията, че няма да ходи в Евро парламента и по този начин стана вид мекотело, което не може да прецени, че той като лидер на европейските социалисти местото му е в Евро парламента, а не в България.
Това обстоятелство, което стана вид измама, Сергей Станишев не го прецени и в момента за него нищо друго не може да се каже, освен, че е измамник на собствената си партия, не зависимо кой как ще погледне на този мой коментар. Такъв лидер е фалшив лидер, та ако ще и на световните социалисти да стане водач.
И така, моето мнение е, че подходящи хора за лидери на БСП са двама кандидати от досегашните. 
Един от тях е Георги Гергов, въпреки, че настройките срещу него са, че той е чист капиталист. 
Това е така и всеки го вижда, но винаги следва да се знае и да не се забравя, че Енгелс също е бил едър капиталист за Германия, но е станал първа подкрепа на Маркс и двамата създават ръководна лява идеология за дълго време на света.
Така, че богатството на г-н Гергов не е причина Той да не може да бъде добър лидер на социалистите в България. Зная, че резервите по този въпрос ще бъдат много от различните хора в България, но това е мое становище и за това го пиша по фейсбук, което ще го принеса и в моя блог http://minchomin.blog.bg/ , а не да го говоря на улицата или на чаша питие с приятели в кафенето. 
За Георги Гергов стана видно, че в момент, когато Първанов и Станишев взеха да си ги мерят на кой е по-голям по влияние и сила в БСП, то той като лидер на БСП в Пловдив област не зае в интервю пред Кеворк Кеворкян в предаване на "Всяка неделя" по Нова ТВ позиция към нито един от тях двамата, дори беше много умерен и каза, че този конфликт ще е пагубен за партията и излезе прав за сега, защото тези бивши вече лидери разцепиха БСП на фракции.
До момента не съм чул социалист от Област Пловдив да каже нещо лошо за него като лидер, освен това, че ходи с охрана. Дори бих казал, че богатството му е в полза на областната партия и това не е пресилено от мен.
Ще кажа, че с този човек никога не съм имал пряк контакт, дори не го зная бял ли е черен ли е, но извод правя от негови интервюта и от това, което наблюдавам.
Аз считам, че охраната му е негов личен въпрос и тя не бива никой да притеснява.
Другият не по-малко подходящ кандидат за лидер на БСП, според мен, е г-жа Корнелия Нинова, защото тя също изрази ясна позиция и в момент, когато Станишев прекара партията си с измама тя напусна зам. Председателското място на БСП в Парламента.
Днес г-жа Нинова заема позиция с известни резерви към настоящата политика на БСП и е права. Тя е мой приятел по фейсбук, но толкова за сега.
За останалите кандидати казах, че също са подходящи, но не бих дал предпочитания за нито един от тях. 
Не съм член на БСП, защото се отказах от БКП още при смяна на името през 1990 год., поради несъгласие с тогавашните действия на БКП и продължават с БСП до ден днешен.
Това е достатъчно от мен!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase