fallback
             

 

                От началото на Кримската криза, във Facebook българи демонстрират васално възхищение от поведението на Путин, приемайки безапелационно информацията на руските (Путиновите) масмедии и ни заливат с данни за руската гледна точка, като че ли е напълно естествено тя да бъде одобрявана и от България.

В последно време зачестиха публикации, адмириращи Путиновите схващания по трагедията с малоазийския самолет в противовес на становището на Украйна. Тези статии приравняват българските интереси с тези на Путин. Крайно неуместно! При това, забележете въпросните публикации излизат в групите „Родолюбие“ и „Да си върнем България“ т.е.

приравнява се българският патриотизъм с русофилството.

                Да, България все още няма открити находища с достатъчни за нашата икономика количества на газ. България ще продължи да внася, но ЩЕ СИ ПЛАЩА.

                От Русия нищо не сме получили даром. Спомнете си Шипка, четите на Панайот Хитов, Капитан Петко войвода, Жельо Чернев (дядо Жельо), начело на 300 души, дядо Ильо (Ильо Марков), водил 150 души, които  оказали помощ на руските войски през Руско-Турската Освободителна война, хилядите български жертви при Ст. Загора и къде ли още не. Българи са превели русите през Балкана, българи са влачили тежките оръдия по урвите, българи са осигурявали информационно руското командване. Поклон пред руските войници, наскоро освободени от крепостничество, положили кости в българската земя. Но имперската руска политика, която продължава и сега, не подклажда раболепна любов у българите. Александър III пожелал успех на заговорниците срещу Стамболов, който казал на руснаците „Долу ръцете от България!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

до 150

преди 2 години

За Гърция и Румъния чувал ли си, те са ни в пъти по-близки!

150

Пин

преди 8 години

Русия ни е най-близката по култура,манталитет и религия държава бре бабче ,и само да попитам получихте ли си вече грошовете от дедко Сорош!?

149

Анонимен

преди 9 години

До СтангОЛЯ *** СЕ ОКАЗВАШ....НИЩО ТОЯ ОТГОРЕ ГЛЕДА...А ТИ ПОГЛЕДНИ КЪМ ШИПКА,А ПОСЛЕ СЕ ВИЖ В ОГЛЕДАЛОТО

fallback